The Man Who Loved Yngve

The Man who loved Yngve/ Mannen som Elsket Yngve
D: Rolf Kristian Larsen, Arthur Berning
R: Stian Kristiansen
In Theaters: Feb 15, 2008
Durată: 1 hr. 38 min.
Gen: Dramă

The Man who loved Yngve este o nouă recomandare excelentă oferită de Adina. Pe această cale îi mulţumesc pentru că altfel cu greu aş fi descoperit un mic film norvegian care a apărut în 2006 şi care ilustrează cum nu se poate mai bine generaţia anilor 90. Fără telefoane mobile, internet şi sute de posturi tv, generaţia anilor 90 care a copilărit cu existenţa comunismului în spate reprezintă o oază de simplitate şi frumuseţe care ar merita mai multă atenţie din partea scenariştilor şi regizorilor în căutare de noi modele generaţioniste pe care să le exemplifice.

Ritmul în care acţiunea din film se desfăşoară este încet, dar parcă acest lucru te atrage pentru că personajele nu sunt niciodată presate de timp; pe ele nimic nu le aleargă de colo colo decât un autobus la un moment dat şi acela datorită anulării unui tren. Oamenii au un ritm de viaţă liniştit, presiunea şi agitaţia lipsind cu desăvârşire. Într-o astfel de lume Jarle un tânăr roşcovan se împrieteneşte cu Helge cu care îşi împărtăşeşte pasiunea pentru un fel de muzică rock, începe o relaţie cu Catherine, una dintre cele mai frumoase fete din oraş şi se îndrăgosteşte pe acuns de un băiat nou pe nume Yngve. Lumea liniştită a acestor prieteni va fi zgudulită din temelii când un mic succes şi urmările sale pun stăpânire pe Jarle.

The Man who loved Yngve este un film despre prieteniile adolescentine, despre aceleaşi iubiri şi experienţe de neuitat şi despre experienţele care îţi pot râmâne adânc imprimate în memorie pentru totdeauna. Un film care descrie foarte bine generaţia care s-a format odată cu prăbuşirea Zidului şi care nu are cum să nu impresioneze orice cinefil devorator de filme eurpene şi nu numai.

Notă: 9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *