The Man From Earth

The Man From Earth
D: David Lee Smith, John Billingsley, Tony Todd
R: Richard Schenkman
In Theaters: Oct 19 2007
Durată: 1 hr. 27 min.
Gen: Science Fiction

Cum ai caracteriza un om care a trăit 14 000 de ani? Drept un bătrân înţelept sau cel mai deştept om de pe planetă, un zeu, un vizionar sau un simplu om care se adaptează mereu spaţiului şi timpului. Ce întrebări i-ai adresa şi cât de mult te-ar putea speria nişte răspunsuri ale unui om care a fost martor direct la multe evenimente din istoria omenirii? Cam acesta este subiectul unui film independent cu buget redus care este construit prin argumente logice inteligente şi care îţi captează atenţia până la sfârşit.

Simplul joc sau crudul adevăr începe când profesorul John Oldman îşi cheamă câţiva colegi ca să-şi ia rămas bun. Nimeni nu ştie unde pleacă sau de ce, dar la un moment dat John se decide să le spună adevărul. Surpiza este uriaşă pentru că profesorul nostru le spune colegilor săi că este un cro-magnon care are aproximativ 14 000 de ani şi că se mută la fiecare 10 ani dintr-un loc în altul pentru că nu îmbătrâneşte. Deşi iniţial nu-l cred, colegii lui intră în joc de dragul unei dispun argumentative. Astfel se discută cu argumete şi teorii despre evoluţia omului, despre raportarea sa la timp şi spaţiu, despre primul mit al vampirului, despre religie şi despre marile descoperiri ale lumii. Din păcate chiar dacă sunt persoane inteligente, colegii lui se pierd cu firea când John afirmă cu tărie că el a fost cel pe care creştinismul l-a numit fiul lui Dumenzeu.

Referitor la interpretare am doar cuvinte de laudă pentru că fiecare actor – nici unul din ei nu are un nume consacrat – îşi joacă rolul perfect. The Man from Earth este un film provocator, un sf argumentativ plin de idei interesante care te pun pe gânduri. Recomand aproape tuturor(cu excepţie celor foarte foarte religioşi) acest film pentru că este un exerciţiu de inteligenţă şi argumentaţie. Un film care pe IMDB are nota 8,0 la trei ani de la lansare.

Notă:9/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *