The Ledge

The Ledge
D: Charlie Hunnam, Terrence Howard, Liv Tyler
R: Matthew Chapman
Release: 8 Iulie 2011
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Dramă

The Ledge e o dramă simplă un film de televiziune minuscul, atrăgător pentru cei care nu au citit nicio recenzie sau au evitat trailer-ul, în special prin distribuţie. În fruntea listei se găseşte Terrence Howard, un actor decent cu roluri bune dar cu nici unul strălucitor, Patrick Wilson, impresionant cu adevărat doar în Little Children şi în Hard Candy, dar şi Liv Tyler, o prezenţă calmă de fiecare dată când obţine un rol. Pe lângă cei trei actori cunoscuţi, distribuţia este completată de Charlie Hunnam, un actor tânăr cu roluri bune(Green Street Huligans şi Children of Men), dar secundare.

Scenariul se bazează mult pe forţa dialogului, pe nişte discuţii în contradictoriu(între un ateu convins şi un fanatic religios) despre Dumnezeu, despre homosexuali, despre iad şi rai, despre ce este bine şi rău. Analizate dintr-o perspectivă critică, dialogurile sunt mult prea simple pentru subiectele abordate, dar personal am apreciat această opţiune deoarece nici un personaj nu a fost construit şi nici nu a dat senzaţia de inteligenţă ieşită. Oamenii sunt simplii, unii fără studii şi de aceea nivelul discuţie nu trece pragul normalităţii. Pe lângă contradicţiile verbale regizorul – Matthew Chapman, un anonim – s-a folosit de intensitatea unui thriller şi de un final semi-previzibil pentru a crea o poveste cu iz de drama  despre două cupluri şi un manager de hotel sinucigaş.

Incursiunea în intimităţile acestora debutează cu vestea proastă pe care negociatorul Hollis o primeşte. Ziua continuă la fel de prost pentru că Hollis este chemat să discute cu Gavin, un manager de hotel ce ameninţă cu plonjatul în gol la ora prânzului. Cu ajutorul flashback-urilor aflăm cine este Gavin, cine sunt noii săi vecini şi cum de la un flirt inocent cu soţia vecinului s-a ajuns la o relaţie ascunsă.

Previzibilitatea finalului este parţial redusă, dar cel mai mare defect al poveştii este credibilitatea. Faptul că sinucigaşul Gavin are la dispoziţie câteva ore pentru a bate câmpii în loc să încerce să se salveze, e destul de enervant, dar uneori dialogurile te fac să uiţi aceste defecte. Interpretarea primeşte cel mult calificativul decent, pentru că nici un actor nu străluceşte. Howard are prea puţine replici dar singura care merită apreciată e cea de la final. Liv Tyler este extrem de ştearsă în rolul soţiei adultere care şi-a dedicat viaţa primului bărbat salvator, iar Patrick Wilson mai trebuie să muncească la atitudinea de psycho guy.

Una peste alta povestea nu aduce nimic nou sub soare, interpretarea e ştearsă, scenariul are defecte, dar unele dialoguri fac vizionarea plăcută. Pentru ele şi pentru faptul că actorii sunt cunoscuți, The Ledge merită atenţia cinefililor, dacă nu găsesc nimic mai bun.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
The Ledge, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *