The Last Song

The last song
D: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman, Liam Hemsworth
R: Julie Anne Robinson
Theatrical Release: Mar 31, 2010
US Box Office: $42.4M
Durată: 1 h 47 min.
Gen: Romance, Dramă
Share

Dacă te uiţi pe lista de scenarii sau cărţii scrise de Nicholas Sparks o să zici că e un tip deosebit cu o afinitate pentru dramele romantice. Însă dacă le vizionezi pe toate, cu atenţie, îţi dai seama că acest tip a devenit treptat noul Danielle Steel. Probabil că mulţi fani o să mă înjure, dar filmele care au la bază cărţiile acestui telenovelist par identice dacă nu ar fi mereu alte feţe în distribuţie.

Eu unul m-am săturat de romantism ieftin, de o moarte subită cauzată de cancer, de aceeaşi plajă urâtă ca naiba şi de aceleaşi fiţe adolescentine. Fie că este vorba de A walk to Remmber, Dear John sau The Last Song, mereu trebuie să moară cineva ca personajele principale să se schimbate şi să-şi croiescă alt destin sau să facă ceva desoebit pentru a onora memoria celui mort ( A walk to remember – Jamie e pe moarte, iar Lonodon face totul că visele ei să se îndeplinească; The Last song – Ronnie termină acel cântec minunat pentru a onora memoria tatălui ei recent decedat, iar în Dear John, Savannah îşi sacrifică iubirea pentru a fi alături de un bărbat pe moarte doar pentru că îi simpatiza copilul).

Pe lângă acest omen al morţii prezent fără excepţie în toate scenariile sale, mai avem de-a face destul de des şi cu un personaj masculin extrem de macho, care este pe placul tuturor fetelor din jur, dar care mereu o alege pe cea mai ciudată fată, care spre surprinderea lui îl refuză la început. Dar, ca această idilă să nu pară ridicolă, Sparks are grijă se ne prezinte şi conştiinţa acestui personaj macho, care mai mereu este încărcată de un sentiment de vină ( Landon – A walk to remeber – este măcinat de un sentiment de vinovăţie pentru că a cauzat un accident, John – Dear John – marcat de un trecut violent în care a rănit multe persoane, Will – The last song- marcat de moartea accidentală a fratelui său). Depăşind aceste două mari constante mai observăm că dragostea nu învinge mereu, că îndrăgostiţii nu sfârşesc mereu împreună şi că viaţa e plină de suferninţă.

Ştiu că ar fi trebuit să mă rezum la recenzia filmului The Last Song, dar dacă citiţi cele de mai sus sau dacă aţi văzut măcar două filme cu scenariu semnat Sparks, o vă daţi seama că acest film nu are nimic diferit faţă de precedentele. Păcat că un actor extrem de talentat ca Greg Kinnear ( a demonstra acest lucru chiar şi în acest film), a ajuns să joace în asemenea producţii care par făcute pentru televiziuni de soap opera.

Notă: 4/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *