The Last Exorcism

The Last Exorcism
D: Patrick Fabian, Ashley Bell
R: Daniel Stamm
Theatrical Release: 27 August 2010
US Box Office:$41 M
Durată: 1 h 28 min.
Gen: Horror

Fanaticii religioşi sunt oameni extrem de periculoşi deoarece sunt extrem de uşor de manipulat. Prefă-te că eşti un preot care vorbeşte cu Dumnezeu sau care luptă împotriva diavolului şi poţi să-i ceri omului să facă orice. The Last Exorcism este probabil unul dintre cele mai proaste filme ale anului şi sigur unul dintre cel mai proaste filme care tratează subiectul exorcizării. Dacă originalul ne-a îngrozit pe toţi doar cu câteva efecte vizuale şi cu o poveste bine închegată, The Last Exorcism lasă un gust amar care nu se duce cu apă călduţă sau suc de portocale deoarece amatorismul  şi lipsa de originalitate ating cote maxime.

Povestea începe un pic diferit faţă de alte filme din seria Exorcism, pentru că regizoraşul nostru s-a gândit că ar fi mai interesant să se inspire de la Blair Witch project sau Rec. şi să ne ofere o poveste  ca şi cum ar fi un documentar despre un ,,fake,, preot care profită de oamenii creduli pentru a-i exorciza. Având conştiinţa pătată, acesta să se decide să ia o echipă de filmare după el la un ultim caz de exorcizare. Cu un teatru ieftin şi câteva trucuri de magician prost, preotul se preface că exorcizează o fată de 16 ani dintr-un orăşel de ţărănoi nebuni care trăiesc izolaţi. Un pic de fum, un candelabru care se mişcă şi toţi sunt multumiţi. Preotul îşi numără banii, se duce la hotel, dar surpriză tânăra fetiţă apare dezorientată. După ce o duce acasă, preotul şi echipa sa au parte de un spectacol ieftin menit să-i sperie.

Nu pot să caracterizez acest film decât prin cuvântul penibil. Nimic nu e plauzibil iar finalul nu face altceva decât să te facă să regreţi că ai avut răbdare cu acest film timp de 90 de minute.

Notă: 4.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *