The Last Airbender

The Last Airbender
D: Noah Ringer, Nicola Peltz, Dev Patel
R: M. Night Shyamalan
Theatrical Release: July 1, 2010
US Box Office: $131,6 M
Durată: 1h 43 min
Gen: Aventură, Science fiction

Am apreciat dintotdeauna stilul impus de M Night Shyamalan, care a revigorat genul horror printr-un altfel de suspans. Aproape toate filmele lui au ceva apare, iar frica cuprinde atât de natural personajele create de el încânt nu ai cum să nu îţi placa muncă sa. Când am auzit acum câteva luni că pregăteşte spre lansare un noul film ce are la bază scenariu scris de Shyamalan, devenisem fericit ca un copil în dimineaţa Crăciunului. Dar până să desfacem cadoul frumos împachetat pe care scrie „Devil” a trebuit să ne mulţumim cu ceva foarte comercial şi la modă care personal nu mi se pare că se potriveşte cu stilul acestui regizor.

The Last Airbender este mai mult un film pentru copii, un film ce mi-a adus aminte de Căpitanul Planet şi de planetari, dar care m-a cam plictist printr-un scenariu slăbuţ care se termină brusc fără a ne spune mare lucru. Probabil anime-ul este mai bun, dar nu pot să mă pronunţ pentru ca nu am văzut nici măcar un episod.

Revenind la film, The Last Airbender ne introduce într-o lume divizată de patru naţiuni (cea a aerului, a apei, a pământului şi a focului) în care supermaţia este asigurată prin supunerea celorlalte de către cei care se cred mai puternici. Lorzii focului pun trepatat stăpânire pe pământ, dar speranţa renaşte din nou din momentul în care o fată pe nume Katara (maestră în mânuirea apei) dezgheaţă un băieţel de nume Aang, care se pare că este Avatarul – repreznetat al castei aeriene care poate controla toate elementele. Din păcate cât timp Aang a fost captiv sub gheaţă pâmântul a fost înrobit de lorzii focului, iar cei din rasa sa au fost exterminaţi. Dorinici să-şi impună definitiv supremaţia, lorzii focului doresc capturarea Avatarului, dar acesta însoţit de câţiva prienteni şi de o creatura parcă furată din Where the Wild things are, învaţă să stăpânească elementul apei, care îl va face mai puternic.

Subiectul filmului este interesant iar efectele vizuale sunt destul de reuşite. Din păcate scenariul slab şi ideea unui film cu cel puţin trei părţi m-a plictisit rapid. Shyamalan se află la un alt eşec răsunător (nu financiar), aşă că mă întreb ce l-a determinat să accepte acest proiect. Un film slab pe care îl recomand doar dacă vă plictisiţi şi vreţi să vedeţi efecte frumuşele.

Notă:4/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *