The kids are all right

The kids are all right
D: Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo
R: Lisa Cholodenko
In Theaters: 9 Iulie, 2010
US Box Office $20.8M
Durată: 1 hr. 30 min.
Gen: Dramă

Americanii sunt cunoscuţi pentru familiile lor atipice şi pentru numărul mare de cetăţeni cu vârstă mijlocie care trec printr-o criză existenţială. Un astfel de subiect abordează şi drama de familie The Kids are all right, regizat de Lisa Cholodenko, o regizoare cvasi debutantă pe marele ecran.

Nominalizat deja la categoria cea mai bună comedie/musical (nu înţeleg de ce pentru că acest film numai comedie nu e) pentru premile Golden Globe, The Kids are all right reprezintă o încercare reuşită de readucere din nou în prim plan a problemelor pe care familiile americane care cam au tot ce le trebuie, le traversează. Dacă American Beauty a fost un succes inegalabil, filmul Lisei Cholodenko iese în evidenţă mai mult printr-o portretistică respectuoasă realizată unei familii, care are la bază două mame lesbine şi prin jocul actoricesc făcut de Annette Bening şi Julianne Moore. Cu doi copii obţinuţi cu ajutorul unui doantor de spermă, familia lui Jules (J.Moore) şi a lui Nic (Annette Bening) a trecut cu uşurinţă peste toate greutăţile vieţii de familie, dar acum când fiica lor împlineşte 18 ani noi probleme încep să apără. Presată de fratele ei mai mic, care trece printr-o criză adolescentină pentru că nu prea are prieteni adevăraţi şi poate pentru că se simte prea ocrotit şi ruşinat de două mame lesbiene, Joni află identitatea donatorului şi se decide împreună fratele ei să-l cunoscă. După evenimentul lipsit de încărcătură emoţională, Paul (Mark Ruffalo), tatăl biologic a celor doi copii începe să intervină în viaţa de familie, dar odată cu această intervenţie problemele care ardeau mocnit încep să iasă la suprafaţă.

The Kids are all right este o lecţie despre problemele care pot să apară în viaţa unei familii, fie ea normală sau formată dintr-un cuplu homosexual. Majoritatea problemelor pe care le ilustrează acest film, – sufocarea copiilor de către un părinte prea grijuliu, monotonia vieţii de zi cu zi, apariţia unui nou sentiment care poate răni pe toţi cei din familie datorită unor acţiuni necugetate care îţi pot da iluzia că eşti din nou tânâr, pierzând astfel contactul cu ce este frumos şi esenţial, crizele adolescentine marcate de căutarea propriei identităţi – sunt probleme pe care orice cuplu modern le traversează sau le poate traversa.

Dincolo de aceste merite pentru ilustrarea armonică a vieţii de familie, The Kids are all right mai iese în evidenţă, după cum am mai spus şi mai sus, prin prestaţia actoricească oferită de Annette Bening în primul rând, care interpretează perfect o mamă aflată la o vârstă mijlocie prea stresată de problemele de zi cu zi pentru a realiza că jumătatea ei se depărtează de ea tocmai datorită ignoranţei. Grijile prea dese o fac adeseori să greşească mai ales atunci când  îşi simte ameninţată familia de prezenţa tatălui biologic. Julianne Moore nu se lasă mai prejos interpretând cu pasiune o mamă mai înţelegătoare dar care greşeşte atunci când se aruncă în braţele lui Paul doar pentru că s-a simţit neglijată. Jocul actoricesc a celor două mari actriţe este senzaţional astfel că nominalizările la Golden Globe sunt pe deplin meritate.

The Kids are all right e un film de familie, un film simplu care pune accent pe multe probleme chair dacă nu le dezvoltă pe toate. Creat pentru orice iubitor de drame de familie filmul te încântă nu doar prin conexiunile puternice ce se stabilesc între personaje ci şi printr-o portretistică simplă, dar dură despre viaţa bărbaţilor care cred că au mereu mai mult timp pentru o familie. Un film pe care trebuie să-l vedeţi şi să-l apreciaţi pentru ceea ce a vrut să transmită.

O altă opinie găsiţi aici

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *