The Informant

The Informant
D: Matt Damon, Scott Bakula, Joel McHale, Melanie Lynskey
R: Steven Soderbergh
Theatrical Release:Sep 18, 2009
Box Office: $33,278,731
Durată: 1 h 48 min
Gen: Comedie
SharePovestea lui Mark Withacre este una incredibilă pe care ţi-ar fi foarte greu să o crezi dacă nu ai şti că este una adevărată. Mark este o persoană demnă de tot respectul din partea oricăruia pentru că el şi-a dat seama rapid că în lumea de azi faptele devin adevăruri dacă poţi să-i convingi pe alţi să accepte veridicitatea lor fără să verifice.

În regia lu Steven Sodeberg care are o pasiune pentru feţele multiple ale adevărului dar şi pentru cei ce se iau la trântă cu companii mari (Ocean’s, Erin Brockovich, Out of Sight), The Informant este povestea celui care construieşte în jurul său o lume fondată pe minciuni. Unii zic că e uşor să minţi dar ca să poţi face ceea ce a făcut Mark Withacre îşi trebuie cel puţin 3 lucruri: inteligenţă ieşită din comun, curaj nebun şi un dram de noroc. Din păcate pentru Mark norocul nu a ţinut cu el până la final sau poate că da dar în alt sens decât cel aştept de privitorii acestei poveşti.

Pe scurt filmul spune povestea unui om important din conducerea firmei agroindustriale ADM care timp de trei ani coloaborează cu cei de la FBI pentru un caz de concurenţă neloianlă. Pe parcursul acestor trei ani Mark a încercat să adune dovezi despre o înţelegere neloianlă între mai multe companii din acelaşi domeniu. Comicul se datorează faptului că FBI a început investigarea unei firme pe baza unei miciuni. Mark, dornic să facă cât mai mulţi bani sabotează compania şi inventează un trădător. Dar când federalii intră pe fir el mărturiseşte adevărul dar în acelaşi timp inventează povestea unei conspiraţii pe care le împreună cu doi agenţi trebuie să o demonstreze. Situaţiile sunt cel mai adesea comice pentru că FBI-ul porneşte o anchetă bazată pe vorbe doar de dragul de a realiza ceva măreţ. Adevărul iese la suprafaţă iar ADM şi FBI-ul îşi vor da seama că Mark este un delapidator care a minţit pe toată lumea pentru jocurile sale personale.

Mai degrabă o satiră la adresa conspiraţiilor economice, The Informant este un film plăcut ce trebuie privit pentru ceea ce este. Din păcate scenariul greoi detaliile tehnice şi economice îl fac greu de urmărit.

Notă: 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *