The Hunter

The Hunter
D: Willem Dafoe, Frances O’Connor, Sam Neill
R: Daniel Nettheim
Release : 2012
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Drama

Majoritatea filmelor promovate cu mesaje de genul ”De la producătorii…” au ceva de ascuns. Ori aceiaşi băieţi s-au strâns să facă un film ca cel care le-a adus faima şi nu le-a ieşit, ori au încercat ceva diferit şi puţini i-au apreciat. Din când în când în când mai există şi o a treia variantă, o variantă plăcută atât pentru fani cât şi pentru criticii de film. La această categorie se înscrie şi The Hunter, un film australian cu realizat cu ajutorul producătorilor de la Animal Kingdom. Cum cel din urmă a fost un succes, stacheta a fost destul de sus ridicată, dar Daniel Nettheim, un debutant şi-a făcut foarte bine treaba.

Cu cadre absolut încântătoare, Daniel Nettheim ne prezintă povestea unui străin venit într-un tărâm şi mai ciudat. Natura e misterioasă, are secrete adânc îngropate iar societatea de aici e cel puţin la fel. Localnicii trăiesc pentru a exploata natura şi orice încercare exterioară de protejare duce la o reacţie violentă. Străinii sau militanţii pentru protejarea pădurilor şi a speciilor pe cale de dispariţie sunt agresaţi de la bun început şi dacă continuă să-şi facă treaba în ciuda avertismentelor, lucrurile devin şi mai grave. Societatea de aici pare că se dezumanizează, se sălbăticeşte şi în loc să trăiască în comuniune cu natura, are un război cu aceasta. Exploatarea abuzivă a naturii e singura cale de subzistenţă şi de aceea slujbele sunt păstrate cu orice preţ. Interesele corporaţiilor şi implicarea lor în astfel de zone, sunt şi ele redate, pentru că personajul central, un vânător profesionist e angajat în condiţii destul de ciudate pentru a găsi un animal despre care nu se mai ştie nimic de zeci de ani. Tigrul tasmanian a fost văzut înainte de al doilea război mondial şi de atunci nu s-au răspândit decât zvonuri.


Nu ştim de ce misterioasa companie Red Leaf are nevoie de ultimul exemplar din această specie, dar ştim că este dispusă să facă aproape orice pentru a pune mâna pe el. Ajuns în sălbăticia australiană, Martin(William Defoe) este primit cu ospitalitatea mai sus menţionată. Localnicii îl avertizează, ghidul la fel, dar Martin începe căutarea misteriosului animal. În tot acest timp, Martin dezvoltă o relaţie la nivel social. Se ataşează de copii gazdei şi o salvează pe această de la o dependenţă de medicamente.

Căutarea e dificilă şi dacă natura dezamăgeşte, Martin se ataşează de mama celor doi copii. Fericirea nu e o stare de spirit cu prezenţă deasă în acest film, așa că regizorul Nettheim schimbă rapid registrul. În sălbăticie are loc un conflict care accentuează politica corporaţiilor, dar adevărata tragedie se petrece în lumea semi civilizată.

The Hunter e un film despre natură şi despre relaţia omului cu natura. Spectatorul va fi încântat de zeci de cadre pline de sălbăticie minunată, de meticulozitatea unui vânător, de drama acestuia de la final şi de interpretarea oferită de William Defoe. Nu pot spune că The Hunter e un film de excepţie, dar e un film bun, un film captivant care pe lângă cele mai sus menţionate mai are o doză de nebunie şi de mister.

•    Filmul este adaptat după o nuvelă de Julia Leighm cunoscută pentru Sleeping Beauty.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Hunter, 10.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *