The Hunt

The Hunt - recenzii filmeThe Hunt – recenzii filme

D: Mads Mikkelsen , Susse Wold , Thomas Bo Larsen

R: Thomas Vinterberg

Gen: drama

Durata: 1h 46 min

„The Hunt” e un experiment social, un film in care nu contează credibilitatea sau dovezile. Tot ce conteaza aici sunt interacțiunile umane după ce un zvon se răspândește. Acuzele sunt grave și în aceste condiții. cei din comunitate sunt, parcă, prostiți de frică si dezgust. Totul pornește de la premisa că cei mici nu pot minți, astfel că orice lucru serios care iese din gura lor este privit ca un adevăr de necontestat (lucru absolut cretin și ca dovada, recomand „We need to talk about Kevin”).

Mânată de invidie, o fetiță de grădiniță își acuză educatorul, Lucas, că ar fi abuzat sexual de ea. La aceste acuze, prezumția de nevinovăție dispare și cea care i-a fost șefă, colegă, parcă e lovită brusc de prostie. În loc să discute cu cel acuzat, începe să lanseze zvonuri, vorbește chiar cu băiatul lui Lucas, distrugându-i acestuia orice șansă de a se apăra. Ceea ce urmează, e un adevărat experiment social, cu rezultate puțin surprinzătoare dar enervante. Integritatea lui Lucas dispare, la fel și umanitatea. Lumea începe să-l privească ca pe un violator de copii, se feresc de el și îl exclud din comunitate ca și cum ar fi un ciumat. Deși verdictul n-a fost dat, societatea, prietenii, colegii l-au condamnat din momentul în care zvonul a părăsit grădinița. Rolul poliției în acest film este extrem de redus, pentru că “The Hunt” nu încearcă să facă dreptate. Tot ce încearcă acest film danez e să ne arate cât de ușor se schimbă oamenii și cum o acuzație gravă transformă foarte rapid o comunitate prietenoasă într-o gloată desprinsă din Evul Mediu.

The-Hunt2

„The Hunt” se evidențiază prin regie și interpretare. Madd Mikkelsen, cunoscut mai mult pentru rolurile sale negative (“Casino Royal” și, mai nou, serialul „Hannibal”), ne arată aici o altă față. Una a unui om blând, calm, incapabil să rănească pe cineva. E un iubitor de copii și din primele minute, îți dai seama că nu le-ar face nimic. Ceea ce e de remarcat la construcția acestui personaj e modul în care reușește să-și păstreze calmul și luciditatea. Există doar două scăpări firești – una când niște vânzători, în loc să-l servească, îl iau la bătaie și el răspunde la fel și o alta când cedează nervos în biserică în preajma Crăciunului – ieșiri menite, într-un fel, să-l salveze de la o prăbușire psihică totală.

„The Hunt” e drama unui individ acuzat pe nedrept și consecințele pe care acesta le suportă. E un film despre ceea înseamnă o acuzație gravă și cum acesta modifică relațiile sociale la nivelul unei comunități de mici dimensiuni. Trebuie văzut!

Notă:8/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
The Hunt, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *