The Host

the-host-poster-diane-kruegerThe Host

D: Saoirse Ronan , Max Irons , Jake Abel

R: Andrew Niccol

Durată: 2h 6 min

Gen: science fiction, fantezie

„The Host” are la bază un roman scris de Stephenie Meyer, autoarea celebrei serii „Twilight”. Vizionarea unui asemenea film s-a făcut numai datorită regizorului Andrew Niccol, un cineast extrem de talentat cu filme de excepție în CV (Printre ele se numără „Gattaca”, „Lord of War”, „The Truman Show”). Din păcate Andrew are și niște rateuri, „Simone”, iar acum unul mai nou, „The Host”. Dintre acestea „The Host” este cel mai slab, Andrew aducând in cinematografe o poveste de dragoste între un extraterestru și un pământean. O poveste idioată, un trio amoros cu replici siropoase și o atitudine enervantă de ”love is in the air”.

Filmul aduce în prim plan un nou conflict între extratereștri și pământeni. De data acesta, rasa noastră e aproape supusă și se pare că nu prea a existat nici un fel de rezistență. Extratereștrii sunt niște miriapode care-i transformă pe oameni în niște frumușei cu ochi albaștri și costume albe. Rasa venită de undeva din îndepărtatul univers e una pașnică, deși acționează ca un parazit. Vor să stăpânească întreaga rasă umană, însă nu au niciun alt plan. „The Host” începe după ce Melanie Stryder este capturată de extratereștri. Pentru a afla unde se află ultimele grupuri de oameni, Melanie este transformată într-o gazdă pentru Wanderer, o creatură extraterestră. Gazda nu dispare după ce invadarea are loc, așa că planul celor care au prins-o pe Melanie nu iese așa cum se așteptau. Cele două ființe locuitoare în același corp colaborează cumva, scapă de sub supravegherea bărbaților în alb și ajung în inima rezistenței. Acolo trebuie să-și salveze viața pentru că pământenii încă nu știu că în același corp pot coabita două ființe. Din acest moment începe o lungă și plictisitoare pledoarie pentru dragoste, si o teorie despre cât de frumos și roz este totul dacă ești o ființă avansată așa cum e Wanderer. Treptat, oamenii din jur încep să o placă mai mult pe extraterestră decât pe Melanie.

The host

„The Host” e enervant prin povestea de dragoste, un menage a trois cu doi bărbați și o femeie despre care cu ușurință poți spune că are personalități multiple. „The Host” e enervant prin obsesia pentru alb, argintiu și albastrul din ochii celor transformați. E comic când vezi că oamenii se deghizează doar cu niște ochelari de soare și că nimeni nu are niciun plan, o finalitate dorită spre care să curgă povestea.

În câteva cuvinte, „The Host” e jenant, dar nu e foarte siropos, are multe lucruri enervante, iar la capitolul aspecte pozitive nu pot să menționez decât pe Saoirse Ronan și William Hurt.

Notă: 3/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *