The Happening

The Happening
D: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo
R: M. Night Shyamalan
Theatrical Release: Jun 11, 2008
US Box Office: $64.4M
Durată: 1 h 31 min
Gen: Science Fiction
Share 

M.Night Shyamalan este unul dintre regizorii mei preferaţi. Mi-au plăcut încă de la început lumile sale pline de mister, misticism şi supranatural pe care le crează aproape în fiecare film. Chiar dacă a explorat lumea de dincolo ( The Sixth Sense ), sau a creat un experiment social în care frica este elementul dominator ( The Village ), Shymalan a ştiut de fiecare dată să creeze poveşti unice care au revigorat genul sf prin câteva elemente de horror. Pentru acest lucru şi pentru faptul că nu a folosit zombie, criminali de neoprit sau monştri scăpaţi din iad l-am admirat pe Shymalan şi am să continuu să-i urmăresc îndeaproape orice creaţie.

Chiar dacă nu s-a bucurat de aceleaşi aprecieri ca şi creaţiile sale precedente, The Happening este un sf. reuşit care tratează un subiect delicat – modul iresponsabil în care omul distruge natura din jurul său. Milioane de copaci sunt tăiaţi zilnic iar scenariul din film chiar dacă nu este posibil ar fi bine dacă s-a întâmpla măcar o dată ( sunt rău ), la o scară foarte redusă, astfel încât distrugerea iresponsabilă a naturii să ne pună pe gânduri.

Acţiunea filmului debutează brusc şi extrem de spectaculos. Oamenii din zona Central Park încep pur şi simplu să se sinucidă în masă fără nicio explicaţie. Treptat, fenomenul pe care americanii îl cred act terorist ( aştia sunt în stare să creadă că orice e anormal se datorează teroriştilor ) se extinde iar panica se crează rapid. În acest context, Eliot ( Mark Whalberk ) un profesor de ştiinţe, soţia sa Alma ( Zoey Deschanel ) şi o familie de prieteni se decid să plece cât mai departe de aceste evenimente. Fenomenul se extinde rapid iar oamenii panicaţi habar nu au ce se întâmplă. Nu am să va povestesc tot filmul pentru că merită vizionat pentru modul în care tensiunea şi teroarea se acumulează.
Interpretarea nu este deosebită dar regia excelează mai ales prin secene macabre în care ne sunt prezentate păduri de spânzuraţi sau drumuri acoperite de cadavre. Recomand cu căldură acest thriller sf pentru că a ştiut cum să ofere ceva nou fără niciun efect special sau monstruleţi creaţi pe calculator.

Notă:6.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *