The Hangover II

The Hangover II
D: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis
R: Tod Phillips
Release: 26 mai 2011
US Box Office: $254,5 M
Durată: 1 h 42 min.
Gen: Comedie

Dacă aţi văzut The Hangover şi vă amintiţi detaliile aventurii, atunci aproape sigur o să fiţi dezamăgiţi de această continuare. Creat mai degrabă pentru a obţine o găleată de bani, Hangover II are aceeaşi poveste numai cu câteva detalii schimbate. Căsătoria lui Doug este înlocuită de cea a lui Stum iar Las Vegas-ul de minunatul Bangkok. Precauţi pentru a nu repeta evenimentele de la petrecerea burlacilor organizată pentru Doug, gaşca de nebuni petrece în linişte pe o plajă, dar se trezeşte într-un hotel dărăpănat. Stu nu este ştirb, dar faţa îi este însemnată de un tatuaj, copilul este înlocuit de o maimuţă (semn că gașca trece de evoluţia la involuție) şi dispărutul Doug este înlocuit de viitorul cumnat a lui Stu, un adolescent de 16 ani fără spirit de petrecăreţ.

Alan, Phill şi Doug pornesc pe străzile din Bangkok pentru a afla ce s-a petrecut cu o noapte în urmă. Indiciile vin greu pentru că din nou nici unul nu-şi aminteşte nimic. Umorul este un pic forţat, mai ales că esenţa este aceiaşi doar învelişul diferit. Limbajul trivial şi nuditatea nu sunt excesive, dar chiar şi aşa aventura nu este recomandată minorilor. Privit în esenţă Hangover II e doar o copie după prima parte şi nu continuare. Scheletul de bază al filmului e acelaşi, aşa că cei cu memorie bună vor bănui rapid finalitatea fiecărei scene.


Distribuţia e aproximativ aceeaşi, proporţia apariţiei fiecărui actor fiind cam la fel ca în prima parte. Mike Tyson apare din nou (omul trebuie să facă bani că are datorii uriaşe), iar Giamatti nu are timp să ridice stacheta prea sus.

The Hangover II este lipsit de originalitate şi reușește greu să smulgă câteva zâmbete. Poate că o abordare diferită ar fi fost mai benefică, dar chiar şi aşa încasările sunt satisfăcătoare. Ceea ce mi-a plăcut în tot acest kitsch a fost atitudinea personajelor. La final toţi sunt cu zâmbetul pe buze deşi unul are un tatuaj pe faţă, a făcut sex cu un hermafrodit, iar altul şi-a pierdut un deget deşi vroia să devină medic.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
The Hangover II, 8.0 out of 10 based on 1 rating
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
 1. Alex Mustea
  | Reply
 2. Josephine
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *