The Green Hornet

The Green Hornet

D: Seth Rogen, Jay Chou, Cameron Diaz
R: Michel Gondry
Release: 14 Ianuarie 2011
US Box Office: $ 92.4 M
Durată: 1 h 48 min.
Gen: Acţiune, Comedie

Când mergi la o comedie te aştepţi să ieşi zâmbit pentru că ai avut parte de o porţie zdravănă de umor lipsită de adolescenţi penibili construiţi după tiparul american pie. Când mergi la un film de acţiune te aştepţi să fi suprins de intensitate şi adrenalină, iar când cele două genuri se combină rezultatul ar trebui teoretic să satisfacă mai multe gusturi. Surprinşi probabil de succesul filmelor Kick Ass şi Scott Pilgirm Vs.The World, producătorii acestui film au încercat să respecte reţeta brevetată anul trecut, dar din păcate nu au reuşit pentru că The Green Hornet se pierde prea tare într-un umor destul de stupid de cele mai multe ori şi o acţiune prea spectaculoasă, realizată doar de dragul publicului devorator de filme 3D.

Nu vreau să vă speriu de la început pentru că filmul are şi părţi bune – maşini care te lasă cu gura cascată, efecte vizuale excelente, un chinez care se mişcă ca Jet Li, construieşte gadgeturi mai ceva ca asistenţii lui James Bond şi face o cafea senzaţională, apariţii interesante oferite de Tom Wilkinson şi James Franco, precum şi un Christoph Waltz însetat de sânge care face deliciul filmului – dar ideea fiului rispitor care-şi găseşte chemarea prin postura de superou mascat ce pozează în răufăcător şi scenele de luptă stupidă (ca aceea dintre Britt Reid şi Kato pentru o femeie) presărate cu umor de slabă calitate m-au făcut deseori să mă plictisesc la un film care trebuia să atragă tocmai folosindu-se de aceste arme. Mai mult ceea ce a început ca o parodie s-a transformat rapid într-un film care ne arată din nou că binele învinge, că cei răi sunt pedepsiţi şi că justiţia coruptă primeşte o porţie zdravănă de palme (mai lasă-ne nene cu din astea că ne-am cam săturat).

Coloana sonoră (mai ales hit-ul lui Coolio – Gangste Pardise) e destul de reuşită, interpretarea bâzbâie la actorii principali pentru că Seth Rogen nu e tocmai un mare talent, dar aceste lucuri sunt compensate de Christoph Waltz care face un rol aproape la fel de bun ca cel din Inglorious Basterds.

The Green Hornet promitea umor, promitea distracţie şi un pic de originalitate, dar s-a pierdut în neantul obişnuitului probabil datorită lipsei de experienţă pe care Seth Rogen a demonstrat că o are când vine vorba de realizat scenarii care să susţină un film. Cu toate acestea dacă aveţi nevoie de umor şi de acţiune mergeţi să vedeţi filmul, iar dacă aceste lucruri nu v-au convins mergeţi pentru Christoph Waltz şi al său personaj înfricoşător care sigur vă va încânta.

Notă:6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. sirlukas
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *