The Game of Their Lives

The Game of Their Lives
D: Gerard Butler, Wes Bentley, Jay Rodan, Gavin Rossdale
R: David Anspaugh, Daniel Gordon
Theatrical Release: Apr 22, 2005
US Box Office: $0.4M
Durată: 1 hr 36 min
Gen: dramă/biografic

Fotbalul este ceva unic. Uneşte oamenii din diferite locuri, îi face să uite de griji şi să acorde atenţie celor 22 de jucători care fac totul pe teren ca să încânte un public care aplaudă orice reuşită a favoriţilor. De mult fotbalul se juca de plăcere, din dorinţa de demonstra că eşti cel mai bun dar, din păcate odată cu revoluţia tehnologică şi progresul societăţii după anii 60 fotbalul s-a schimbat. Treptat a devenit o afacere, o cursă pentru venituri uriaşe şi pentru faimă, iar când aceste lucruri au devenit prioritare, simplitatea jocului a dispărut. Din păcate foarte puţini jucători mai practică acest sport din plăcere dar spectacolul încă există iar publicul îl apreciază poate chiar mai mult ca altădată.

The Game of their lives este o poveste despre începuturile fotbalului pe continentul american. Totul s-a schimbat după al doilea război mondial când americanii au realizat că fac parte dintr-o lume în care fotbalul poate fi un adevărat ambasador. Pe scurt filmul prezintă povestea primei naţionale de fotbal a Statelor Unite care participă la campionatul mondial din 1950. Interesul americanilor pentru „soccer” era extrem de redus; totul se reducea la câţiva amatori care jucau de plăcere pe terenuri ce semănau lejer cu orice maidan de prin divizia judeţeană de la noi. În acest context câţiva veterani din al doilea război mondial, extrem de talentaţi, sunt selectaţi pentru echipa naţională care urma să înfrunte echipa Angliei în primul lor meci la un turneu final. Munca echipei şi talentul au fost decisive, mai ales că antrenorul era mai mult de decor. Debutul la cupa mondială, deşi este făcut cu emoţii demonstrează că efortul, ambiţia şi pregătirea fizică pot provoca surprize.

The Game of their lives este o altă creaţie americană care redă frumuseţea sporturilor. Un film despre ambiţie şi plăcere, un film despre fotbal când încă nu era dominat de bani şi interese. Recomand filmul celor care iubesc fotbalul dar şi celor care le face plăcere să urmărească un film despre ambiţie.

Notă: 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *