The Fourh Kind

The Fourth Kind
D: Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Hakeen Kae Kazim
R: Olatunde Osunsanmi
Theatrical Release: 6 Nov, 2009
Box Office: $25,464,480
Durata:1h 38 min
Gen: horror
The owls are not what they seem.

 

Această replică celebră din Twin Peaks mi-a trecut prin cap în primele 30 de minute ale filmului. Deja aveam gânduri mari pentru acest film. Mă gândeam că undeva în Alaska într-un orăşel izolat populaţia are de-a face cu o nouă confruntare între bine şi rău, între the balck lodge şi the white lodge dar treptat firul epic al filmului mi-a distrus planul.

The Fourth Kind spune povestea unui orăşel izolat din Alaska, unde oamenilor li se întâmplă lucruri ciudate noaptea, mereu la aceaşi oră – 3.33. Tulburaţi şi privaţi de somn oamenii apelează la un psiholog care trebuie să-i ajute să-şi amintească ce li se întâmplă aproape seară de seară la aceeaşi oră. Obsedaţi de o bufniţă ce până la urmă nu e chiar bufniţă, aceşti sărmani nevinovaţi nu îşi dau seama că de fapt sunt vizitaţi de nişte extratereştri care îi terorizează fizic dar mai ales psihic. Sedinţele de hipnoză la care sunt supuse persoanele cu pricina, tind să sugereze mai mult o posedare de către un spirit sau altă entitate decât o răpire extraterestră.

Filmul nu e atât de prost făcut precum ai vrea să crezi citind un simplu plot line, pentru că pe lângă montarea regizorală există şi un montaj de casete video şi audio realizate de doctorul Abby Tyler, psihologul care a fost martor la aceste evenimnete şi care a avut de suferit de pe urma lor (fiica ei dispare într-o noapte într-o puternică lumină fără să mai fie găsită vreodată). Toate aceste artificii regizorale sporesc credibilitatea dar şi suspansul.

Deşi pare centrat spre a impune o concluzie, filmul te face să-ţi pui nişte întrebări la final. Oricum efortul regizorului trebuie apreciat pentru că demult nu am văzut un film de acest gen care să mă facă să tresar.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *