The five-year engagement

the five-year engagement filmThe five-year engagement

D: Jason Segel, Emily Blunt
R: Nicholas Stoller
Gen: Comedie
Durată: 2h, 4 min

Îmi place Jason Segel încă de când am început să urmăresc How i met you mother. E un actor de comedie decent care ştie cum să smulgă două trei zâmbete fără să fie nevoit să se prostească exagerat de mult. Cu five-year engagement, Jason a demonstrat că poate să joace şi pe marele ecran la fel de bine dar şi că mai ştie să scrie, el fiind cel care a semnat şi scenariul unei comedii decente despre evoulţia unui cuplu raţional. Cei doi, Violet(Emily Blunt) şi Tom(Jason Segel) sunt doi tineri care se cunosc la o petrecere, dragostea vârându-şi destul de repede coada. Evoluţia relaţiei lor până la cererea în căsătorie nu este importantă, Nicholas Stoller(Get him to the greek şi The Muppets) regizorul filmului ignorând acest aspect. Apoi cu ajutorul celor două personaje, regizorul pătrunde în viaţa unui cuplu vesel cu planuri mai de viitor.

Treptat cei doi trebuie să ia decizii importante şi mai de fiecare data nunta lor este cea care este pusă în stand by. Cariera lui Tom de bucătar în San Francisco e pe punctual de a progresa când chef-ul bucătăriei în care lucrează are de gând să-l promoveze într-un alt restaurant. Din păcate Tom este pus în faţa unei alegeri dificile, pentru că în acelaşi timp, Violet este admisă la facultate de studii sociale din Michigan. Pentru ea Tom renunţă la tot şi se mută într-un mic orăşel fără mai pretenţii culinare. Aici jobul ideal este să lucrezi la un mic dinner sau la un fast food, aşă că frustrările încep să apară firesc. Dragostea nu mai face faţă şi treptat relaţia dintre cei doi se răceşte. Anii trec, cariera lui Violet începe progreseze, în timp ce Tom devine un bărbat de casă. Un tip care suferă pentru că nu-şi găseşte locul într-o lume diferită. În aceste condiţii despărţirea e inevitabilă. Acel what if se joacă cu mintea ta şi te îndeamnă spre lucruri greşite. Apropierea lui Violet de profesorul ei e lucru care pune capăt relaţie. Tom se mută înapoi în San Franciso îşi reia cariera şi începe o altă relaţie. De data asta e un ciudată în care fiecare e pen cont propriu, excepţi făcând doar patul din dormitor.

the five year engagement - recenzie

Din fericire The five-year engagement e un film cu final fericit, aşă că cei doi ajung din nou faţă în faţă. De data aceasta fiecare ştie ce trebuie făcut, astfel încât evenimentul care-l plănuiau de ani de zile să aibă loc. E unul pe fast forward, unul destul de romantic fără însă a respecta tiparul trasat în mai toate filmele cu nunţi.

The five-year engagement e o comedie romantică privită prin ochii unui bărbat. Nu are romantism specific pentru femei, Jason Segel şi Nicholas Stoller reuşind să creeze o poveste atractibilă atât pentru el cât şi pentru ea. E un fel de definiţie a dragostei conturată prin sacrificiile pe care unul le face pentru celălat. E un film cu umor decent , o aboradare modernă a vieţii de cuplu raportată şi la carieră.

Notă:7,5/10

Trailer The five-year engagement

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *