The Family Man – debutul celor 10 filme de Crăciun

The Family Man
D: Nicolas Cage, Tea Leoni
R: Brett Ratner
In Theaters: Dec 22, 2000
US Box Office $73.7M
Durată: 1 hr. 45 min.
Gen: Comedie, Dramă, Romance

Teoria dezbătută prin mai multe seriale conform căreia destinul omului se dezvoltă pe mai multe universuri paralele de fiecare dată când trebuie să ia o decizie importantă, este dezbătută la un nivel mai redus şi de acest film adorabil care ne introduce în magia sărbătorilor de iarnă. Aproape toată acţiunea filmului este o frântură, o trăire scurtă dar profundă a unei vieţii care ar fi putut exista. Responsabil pentru această realizare nu este de data aceasta Moş Crăciun, ci un negru simpatic interpretat de Don Cheadle, care este angajat sub acoperire pe postul de „second chance santa”. Şansa acestui dar sau blestem, se acordă tuturor dar fără o ofertă clară. Majoritatea o ratează pentru că greşec, dar unii care deşi cred că au totul o acceptă fără să-şi dea seama la ce s-au înhămat.

>Un astfel de individ este şi Jack Cambell (N.Cage), un preşedinte de companie care are tot ce îşi doreşte financiar, dar care nu cunoaşte simplele plăceri ale vieţii de familie. Ironic şi conştient Jack va ajunge să se schimbe după ce în seara de ajung va intra în vorbă cu un aparent vagabond pus pe ceartă. Retras singur în uriaşul său apartament de lux, Jack se duce la culcare pentru a se trezi a doua zi lângă o fostă iubită. Surpriza este şi mai mare când o fetiţă drăgălaşă îl strigă tati. Şocat, Jack o ia la gonă spre oraş pentru a descoperi că acolo nimeni nu îl cunoaşte. Lucrurile se lămuresc un pic după ce fostul vagabond arţăgos îi explică că trăieşte o frântură, o felie din ceva. Speriat, Jack trebuie să-şi revină pentru a face faţă la o serie de responsabilităţi familiale despre care habar n-avea că pot exista.

Evoluţia personajului pe parcursul acestei experienţe a fost construită cu atenţie. Dintr-un bogătat plin de dispreţ, Jack se transformă într-un familist convins care poate aprecia simplele plăceri ale vieţii chiar şi atunci când vin sub forma unui constum contrafăcut sau sub forma unor îndatoriri gospodăreşti.

N.Cage nu face un rol rău chiar dacă nu iese cu nimic în evidenţă pentru că atitudinea cu care se prezintă am cam văzut-o şi în alte filme. Tea Leoni este adorabilă mai ales prin modul în care se bucură intens de fiecare moment de pe durata unei zile obositoare în care trebuie să fie femeie, mamă, soţie şi avocată probono.

The Family Man e un film de sezon, o comedie care te introduce în spiritul sărbătorilor. Defectul principal al acestui film este doza prea concentrată de optimism şi faptul că insistă  prea mult pe sacrificiul personal în favoarea celui de familie.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
  1. Johny
    | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *