The Expendables

The Expendables
D: Sylvester Stallone, Jason Statham, Mickey Rourke, Jet Li, Dolph Lundgren
Director: Sylvester Stallone
Theatrical Release: Aug 13, 2010
US Box Office: $82.0M
Durată: 1 h 43 min.
Gen: Acţiune

Stallone – 64 de ani, Lundgren – 53 de ani, Rourke – 58 de ani, E. Roberts – 54 ani, B. Willis – 55 de ani, Schwarzenegger – 63 de ani, Jet Li – 47 ani şi J. Statham – 38 de ani; total – 432 de ani. Acesta este suma anilor celor 8 mari actori de acţiune care au apărut în ceea ce este considerat cel mai bun film commando făcut vreodată.

The Expendables, în regia lu Sly a fost un adevărat succes financiar, pentru că multă lume a dorit să vadă ce pot face împreună cei mai reprezentativi actori ai anilor 80-90 pentru filmele de acţiune. Am fost impresionat de efortul lui Stallone de a-i aduce pe toţi împreună (chiar dacă numai pentru câteva replici) pentru a demonstra că genul commado chiar dacă a apus, nu a murit de tot. Sunt sigur că o să fie mulţi cârcotaşi care o să comenteze includerea lui Schwarzenegger doar pentru câteva replici, dar mie mi-a plăcut enorm umorul şi simplitatea discuţiei ca şi cum cei trei ( Stallone, Schwarzenegger şi Willis) actori ar fi fost prieteni vechi ieşiţi la o bere şi făcând mişto unul de celălalt.

Revenind la film, The Expendables nu are cum să te impresioneze printr-o regie excelentă sau o interpretare de Oscar ci pur şi simplu te uimeşte prin modul de desfăşurare a acţiunii. Filmul nu respectă nicio regulă după care se ghidează mai toate filmele de acţiune de azi, ci pur şi simplu apelează la arhiva anilor ’80 când filmele de acţiune se rezumau la un erou sau mai mulţi care se luau la trântă pentru dreptate şi pentru o femeie cu tot felul de lorzi ai drogurilor sau foşti agenţi secreţi care undeva pe o insulă sau într-o regiune şi-au construit o armată personală. Este clar că fanii filmelor commando din anii ’80 vor observa similitudini între The Expandables şi să zicem Commando sau Lone Wolf McQuade, dar chiar şi aşa puţini vor fi cei care vor regreta vizionarea acestei acumulări de testosteron. Exploziile care distrug cam tot ce este clădire, armatele de soldaţi culcate la pâmânt de o ploaie de gloanţe şi scenele de luptă sunt elemente care descriu o lume haotică pe câţiva eroi fără viaţă personală şi pe care vârsta îi ajunge din urmă încercă să o redreseze.

Chiar dacă mulţi o să zică că acest film a fost făcut de Stallone pentru Stallone sau de dragul de a-şi demonstra că încă mai poate, The Expendables este un film pe care merită să-l vezi şi care sunt sigur că nu te va dezamăgi. Ca şi o paranteză, parcă mi-ar fi plăcut ca în acest film să mai apară Chuck Norris şi J. Claude Van-Damme.

Notă 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *