The Expendables 2

The expendables 2The Expendables 2

”the old guys are back”

Nu m-am dat pe spate nici primul film, dar mi-a plăcut că a revitalizat genul commando, un gen iubit de cei din generatia mea pâna când am împlinit vreo 12, 13 ani. Uni ne-am maturizat si am inceput sa privim cu alţi ochi aceste filme, in timp ce alti si azi le devorează ca lupii flămânzi. Acum că au trecut doi ani de la primul film, nevoia i-a împins pe unii să mai facă încă unul cam la fel, dar mai haotic, mai sângeros si cu mai mulţi actori din gaşca veche. Ca să vă daţi seman cum stă treba cu acest film e suficent să vă spun că întreg plotul se ghidează după vorbele lui Stallone ”Track ’em, find ’em, kill ’em”. De la naftalină au fost scoşi Arnold Schwarzenegger, Jean Claude van Damme, Bruce Willis si inegalabilul Chuck Norris cărora li s-a oferit ceva timp şi nişte arme. Să nu credeţi că au avut multe scene dar nici nu au fost simple prezenţe ca şi în prima parte. Pe feţele tuturor se cam văd anii, excepţie făcând Chuck Norris. La fel ca în urmă cu vreo 15 ani, Norris are acelaşi look. Nu pare deloc îmbătrânit, are umor şi pe alocuri chiar face mişto de el cu câteva bancuri care au înconjurat lumea. El este Lone Wolf, apare de nicăieri, salvează situaţia exact ca un supererou. E prezent când ţi-e lumea mai grea şi dispare când ţi-e lumea mai dragă. Ceilalţi sunt pe lângă el nişte băieţi furioşi cu multe arme care accept misiuni aşa cum acceptă mulţi cererile de prietenie pe facebook.

Într-o astfel de misiune băieţii dau de dracu (interpretat de van Damme). Asta rău are grijă să-l omoare pe unul dintre ei, pe un băieţaş tinerel care oricum n-avea loc printre gaşca de bătrâni şi se pune să dezgroape nişte plutoniu. Drumul spre răzbunare e violent, un pic cam violent şi pentru acest gen, dar ceea ce te enervează cu adevărat e haosul şi desprinderea de realitate. Acţiunea se petrece în Albania, o ţara care pentru Simon West e un fel de stat sclavagist sau medieval, în care nu exsită autorităţi. Aici în micile orăşele sau în sate, legea nu se aplică şi aştia răi răpesc bărbaţii mai ceva ca-n codru. Femeile rămân să gătescă şi la nevoie să-şi apere copii. Ca să păstreze aspectul haotic, Simon pregăteşe bătălia finală într-un aeroport situat în mijlocul pustiului. Nimeni nu verifică arme aici, aşă că fiecare poartă ce are mai bun.

Detalii foarte multe despre plot nu am să vă ofer, pentru că blogul are deja o recenzie în care se prezintă mai multe detalii. Aşă că la final vă mai spun că The Expendables 2 e doar un film de duzină cu bătrânei, un film de acţiune cu mai multe gloanţe decât replici, un film care renunţă şi la picul de romantism necesar oricărui film pentru a reuşi. E o junglă îmbătrânită, deasă din care cu greu poţi vedea lumina (şi asta pentru că Chuck Norris a absorbit-o pe toată).

Notă:4/10

Trailer The Expendables 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *