The Doors

the doorsThe Doors – sau haosul decadenţei creat de Oliver Stone.
D: Val Kilmer, Meg Ryan, Kyle MacLachlan
R: Oliver Stone
Theatrical Release: Mar 1, 1991
Durată: 2h 18 min.
Gen: Dramă, Biografic

Muzica celor de la The Doors a fost adulată, contestată şi apreciată de foarte multă lume. Versurile extrem de îndrăzneţe, dar mai ales comportamentul lui Jim Morrsion au determinat autorităţile să ia atitudine (arestarea artistului în timpul unui concert datorită limabjului impropriu folosit la adresa poliţiştilor) faţă de un artist care datorită drogurilor a trecut rapid de la statusul de genial la cel de obscen. Cred că muzica celor de la The Doors este extrem de apreciată şi azi (printre fani numărându-se şi subsemnatul) chiar dacă anii au trecut . Probabil că un film despre acest artist nu a fost suficient să vorbească despre decadenţa acestui geniu, dar din păcate producţia semnată de Oliver Stone, un regizor care iubeşte să exploateze la maxim imperfecţiunea sistemului american şi defectele societăţii, ne oferă, după cum o mărturiseau şi membrii trupei, o imagine prea degradantă a celui care a fost liderul rock al anilor 60.

The Doors chiar dacă ni-l prezintă pe Jim Morrsion în cele mai degradante ipostaze (beţiv care se urinează prin baruri peste clienţi, drogat, dependent de sex, anarhist şi pe alocuri şi chiar un şaman obsedat de complexul morţii şi a lui Dumnezeu) este un film care redă destul de bine atmosfera anilor 60, când fenomenul hippie era în plină acesnsiune.

Chiar dacă Stone a insitat pe latura negativă a lui Morrsion în acest film biografic şi a umplut filmul cu multe scene haotice greu de urmărit, The Dorrs va fi pe placul oricărui fan al formaţiei mai ales că pe parcursul filmului toate piesele cunoscute sunt interpretate. Interpretarea ieşe în evidenţă prin Val Kilmer care a impresionat în rolul acestui „poet”, mai ales datorită faptului că a reuşit să interpreteze o mare parte din repertoriu fără mari defecte.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *