The disappearence of Alice Creed

The disappearence of Alice Creed
D: Gemma Arterton, Martin Compston, Eddie Marsan
R: J Blakeson
Release: 6 August 2010
US Box Office:$0.2 M
Durată: 1 h 38 min.
Gen: Thriller

The disappearence of Alice Creed debutează în fără nicio replică, cu două personaje masculine care pregătesc până la cel mai mic detaliu o cameră în care cineva urmează să fie sechestrat. Atenţia pentru detalii (pat prins in podea, folie antifonică, saltea comodă, încuietori solide la uşi) sugerează faptul că avem de-a face cu doi profesionişti, cu doi infractori care ştiu tot ce presupune o răpire şi ştergerea urmelor. După detaliile pregătitoare vedem şi răpirea, dar fără agitaţia premergătoare, iar apoi sechestrarea propriu zisă. Legată de mâini şi de picioare, cu căluş la gură victima este umilită când hainele îi sunt tăiate iar apoi înlocuite cu altele. Umilinţa continuă pentru că victima trebuie să-şi facă nevoile într-un vas special ţinut de răpitori. Planul răpitorilor e bine pus la pun (motivaţia se dezvăluie treptat) iar scopul final sunt banii. Până a se ajunge la final, firul epic al poveşti suferă twisturi, răsturnări de situaţii, iar cele trei personaje suferă modificări surprinzătoare de statut.

Debutul regizoral al lui J. Blakeson e impresionant prin intensitate, prin atenţia pentru detalii şi prin complexitatea unei poveşti cu doar trei personaje, cu o răpire, cu un glonţ şi cu un apartament izolat. Suspansul şi tensiunea este mereu în creştete, iar imprevizibilitatea devine un atu pentru că este greu să ghiceşti deznodământul ales.

Despre interpretare am doar cuvinte de laudă pentru că toţi actorii îşi fac treaba excelent până la capăt. Gemma Arterton, cunoscută pentru rolul din Quantum of Solace şi cel din Prince of Persia, demonstrează că este o actriţă talentată, interpretând perfect rolul victimei care deşi îl cunoaşte pe unul dintre răpitori nu renunţă la ideea de a fi din nou liberă. Prestaţia trebuie remarcată pentru că transmite sentimentul de frică şi umilinţa aproape perfect. De cealaltă parte se remarcă Eddie Marsan în rolul lui Vic (creierul operaţiunii), un bărbat puternic care-şi domină colegul prin timbrul vocal şi prin atitudinea dură şi Martin Compston, cu rolul unui  infractor inteligent, aparent sensibil dar care ştie cum să manipuleze folosindu-se de sentimente.

The disappearence of Alice Creed este un thriller excelent cu twist-uri posibile şi credibile. Finalul surprinzător, complexitatea scenariului, coloana sonoră şi personajele îţi oferă o experientă plăcută, mai ales pentru iubitorii de filme inteligente cu buget redus.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *