The Dilemma

The Dilemma
D: Vince Vaughn , Kevin James , Christina Anthony
R: Ron Howard
Release: 14 Ianuarie 2011
US Box Office: $48,4 M
Durată: 1 h 50 min.
Gen: Comedie, Romance

Vince Vaughn e un actor talentat, cu unu sau două roluri  bune, dar care  a devenit enervant pentru că de ceva vreme încoace interpretează acelaşi personaj indiferent de film. E bărbatul imatur cu un comportament specific unui puştiulică de 18 – 20 de ani, care face glume reuşite sau mai proaste în exces şi care nu ştie să tacă nici măcar când acest lucru ar fi necesar. Fără să o mai lungim, e un fel de Adam Sandler un pic mai înalt şi care nu ridică tonul atât de des ca acesta.

Ca şi în ultimele sale filme, Vaughn interpretează rolul unui burlac de peste 30 de ani, dornic să reuşească întâi pe plan financiar ca să se poate apoi stabili alături de o domniţă frumoasă. Împreună cu bunul său prieten Nick (Kevin James), Ronny încearcă să de-a lovitura pe piaţa maşinilor, realizând un motor electric care să ofere aceleaşi senzaţii ca şi un motor aflat sub capota unor maşini de colecţie din anii 60-70. Planul celor doi de a obţine contractul mult dorit e aproape realizat după ce gura slobodă a lui Ronny le obţine o întâlnire cu marii producători de maşini din Detroit.

După această reuşită, Ronny se pregăteşte şi de pasul cel mai important – cererea în căsătorie a iubitei sale Beth (Jennifer Connelly) dar când să aleagă locaţia o observă pe Geneva (Winona Ryder), soţia lui Nick cu un alt bărbat.
Titlul filmului intră în scenă, pentru că din acest moment Ronny nu ştie ce să facă. Dacă îi spune prietenului său ceea ce a văzut, acesta va fi distrus şi nu va putea termina proiectul. Dacă nu-i va spun frustrarea îl va măcina încet, iar când adevărul tot va ieşi la iveală, riscă să-şi piardă prietenul pentru că i-a ascuns adevărul. Măcinat de această dilema, Ronny începe să se comporte ca un cretin, dar cu toate acestea râsetele cama lipsesc.

The Dilemma e o comedie răsuflată, un film previzibil care foarte rar îţi smulge câteva râsete. Personajele sunt tipice, cu un comportament previzibil iar despre interpretare la un nivel calitativ nu pot să vorbesc (cu mici excepţii, Jennifer Connelly pentru că nu intră în acest joc plin de ridicol). Replicile sunt desprinse părcă din filmele cu proşti şi nu te impresionează cu nimic.

Chiar dacă mai trage un semnal de alarmă privind monotonia vieţii de cuplu, asupra problemelor care apar după ani de căsătorie, The Dilemma nu poate depăşi stadiu de film monoton, film fără nici o însemnătate.

O alta parere la Klausen

Notă:4,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *