The Devil wears Prada

The Devil Wears Prada
D: Meryl Streep, Anne Hathaway
R: David Frankel
Release: 30 Iunie 2006
US Box Office: $ 124,7 M
Durată: 1 h 49 min.
Gen: Comedie

Nu am înţeles şi nici nu cred că o să înţeleg lumea modei. Agitaţia continuă, tam tam-ul uriaş (ca şi cum ceva de importanţă crucială pentru soarta lumii uremează să se întâmple) şi prezentările cu manechine suple, îmbrăcate cu nişte chestii pe care greu le poţi numi haine, mă face să cred că moda s-a transformat într-o artă contemporană (sau un mare fâs) pe care doar cei cu adevărat pricepuţi o cunosc. Deseori văd la tv prezentări fabuloase cu zeci de oameni cunoscuţi, dar când arunc un ochi peste creaţiile adorate de toţi criticii îmi să ma uit pe geam şi să mă întreb dacă nu cumva Steven Spielberg m-a teleportat într-o zonă crepusculară. Dacă cumva cineva se simte jignit de această scurtă introducere, îmi cer scuze dar ochiul meu amator nu poate pricepe cum poate cineva să admire creaţii folosibile doar în filme.

După sesiunea cinefilă din 8 martie, partea feminină din viaţa mea m-a convis să urmăresc un film pe care până acum l-am evitat. Nici nu mai ţin minte de ce dar probabil că mintea mea l-a corelat cu oribila creaţie cinematografică Confessions of a shopaholic. Cu toate acestea după ce am văzut distribuţia şi amintirile din 2007 referitoare la Oscar m-au năpădit, am decis să dau o sanşă diavolului care poartă haine Prada.

Ei bine The Devil Wears Prada ne introduce în lumea modei, în lumea celor care critică şi în mod indirect creează modă. Aceşti oameni agitaţi care râd de ţinutele simple, casual, sau elegante achiziţionate din mall sunt nişte monstruleţi mici cu baterii care se comportă ca nişte rechini flămânzi când o picătură de sânge atinge apa. Într-o astfel de lume pătrunde Andrea (Anne Hathway) o tânără obişnuită să se îmbrace ca majoritatea muritorilor de rând. După câteva remarci la adresa ţinutei şi siluetei, Andrea o impresionează pe Miranda Priestly (Meryl Streep), care îi oferă postul de asistentă. De aici încolo viata ei se transformă într-un coşmar pentru că Miranda e genul de şef care îţi cere lucruri imposibile şi care nu se lasă impresionat nici dacă îi aduci luna de pe cer.

Punctul forte al filmului nu e acţiunea sau faptul că ne prezintă câteva dedesubturi din lumea modei, ci interpretarea de geniu oferită de Meryl Streep care întruchipează un mic diavol extrem de elegant. Chiar dacă a pierdut premiul oscar pentru cea mai bună actriţă (a învins-o Hellen Mirren şi regina ei) Meryl a impresionat pe toară lumea cu răutatea ei, cu inumanitatea ei şi cu cerinţele tot mai ridicate pe care le are de la angajaţii ei. Mi-a plăcut acest personaj pentru că nu lasă garda jos niciodată şi că e mereu pregătit (chiar dacă nu e frumos ce face) dar am şi urât-o pentru că nu a dat smene de umantiate decât un pic la sfârşit. Pe lângă acest joc actoricesc, Anne pare doar un învăţăcel talentat dar care mai are mult de muncă.

The Devil Wears Prada e un film în mod special pentru publicul feminin dar care poate impresiona şi partea masculină prin acest personaj diavol care te încântă prin răutate. În concluzie e un film plăcut de week-end care poate împăca atât partea feminină dar şi cea masculină.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *