The Devil Inside

The Devil Inside
D: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
R: William Brent Bell , Joaquin Perea
Release:  6 Ianuarie 2012
US Box Office: $ 53.2 M
Durată: 1h 23 min.
Gen: Horror

M-am săturat de producţii filmate cu o handy camera care au la bază un scenariu scris de nişte idioți. Nimic nu e credibil, nimic nu te sperie cu adevărat, totul fiind doar un carusel al prostiei lipsit total de originalitate. Când peste toate acestea se mai adaugă şi o poveste despre exorcizare, lucrurile devin şi mai plictisitoare. Frica se transformă în dezgust, mesajul de la începutul filmului devine doar o unealtă de promovare şi la final regreţi amarnic că ţi-ai pierdut vreo 80 de minute din viaţă. Noroc că acest film nu este foarte lung, pentru că altfel aproape sigur nimeni n-ar rezista până la final. Un astfel de film este şi The Devil Inside, o altă poveste despre posedare şi exorcizare.

Firul epic debutează când o voce anunţă la 911 trei crime. Timbrul vocal e ciudat, sugerând posedare demonică. N-aş fi zis nimic, dar unde naiba aţi mai văzut demon care după ce gustă din sângele nostru se decide, ca un bun cetăţean să anunţe poliţia şi salvarea? Trecem peste această chestiune, ne deplasăm la locul faptei şi descoperim o casă însângerată. Trei victime probabil ciomăgite, nişte polițiști idioţi şi apoi ne trezim înapoi în prezent. Undeva prin anii 2000 cu o domnişoară dornică să afle ce s-a întâmplat cu mama ei în casa aceea. Din dosarele oficiale reiese că mama ţăcănită  a luat un ciocan şi a început să le dea în cap celor care încercau s-o exorcizeze. Biserica Catolică nu a recunoscut cazul de posedare, dar a transferat-o pe nebună la un spital din Roma. Ajunsă în minunata Italie, Isabella se apucă de un documentar despre exorcizare şi despre mama ei. Participă la o ședință de exorcizare şi decide alături de doi preoţi să o exorcizeze şi pe mama sa. Dar surpriză ce să vezi? Ceva merge rău, demonul sare din trupul babei şi se plimbă printre ăștia vii omorând cam tot ce-i ies în cale.

Îmi cer scuze dacă v-am cam spus tot filmul, dar idioţenia asta nu merită atenţia voastră. Nimic nu e credibil, nimic nu te sperie pentru că totul a mai fost văzut de ”n” ori. Nişte trupuri contorsionate nu sperie pe nimeni, tensiunea nu se acumulează şi camera nu se mişcă deloc convingător. Despre originalitate nu poate fi vorba, aşa că The Devil Inside e mai degrabă un colaj prost făcut cu scene din alte filme.

The Devil Inside e un film care-ţi jigneşte inteligenţa, un film idiot din cap până în picioare pe care trebuie să-l evitaţi.

Notă:0,5/10
Trailer The Devil Inside

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Devil Inside, 10.0 out of 10 based on 1 rating
8 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *