The Descent

The Descent

D: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza
R: Neil Marshall
Theatrical Release: Aug 4, 2006
US Box Office: $26.0M
Durată: 1 hr. 39 min.
Gen: Horror

Răsfoind paginile IMDB-ului am dat din greşeală peste un film horror care avea o notă surpinzător de mare pentru o producţie obscură de care sincer nu am auzit pe nicăieri. Fără să citesc prea multe despre plotul filmului m-am descis să-l vizionez într-o seară târzie de vineri când la televizor ai două variante – Ciutacu (asta dacă are un invitat inteligent) sau Ştefan Bănică Jr. pentru a omorî plictiseala. Din păcate după un început interesant de film în care eram tentat să cred că o să am de-a face cu un thriller panicant despre captivitate, filmul se prăbuşeşte în ridicol astfel că la un moment dat regretam că nu am ales una din cele două variante de mai sus.

Povestea după cum am mai spus începe interesant. Un grup de doamne iubitoare de natură şi adrenalină se decid să exploateze o peşteră pentru a da uitării toate problemele de zi cu zi. Din păcate pentru ele, peştera aleasă nu este una exploatată de om aşa că într-un moment de neatenţie personajele noastre se văd captive într-o grotă întunecoasă fără a şti în ce direcţie este ieşirea. Întunericul, spaţiile extrem de strâmte te fac să crezi că filmul a fost inteligent gândit, dar când o serie de creaturi ce seamănă cu un Val de Mort slinos îşi fac apariţia, toate premisele bune cu care a început filmul se duc pe apa sâmbetei. Haosul, panica şi sângele devin stăpâni iar pentru mine, un simplu spectactor, filmul s-a transformat în monumente de plictiseală.

În concluzie, The Descent este un horror care începe onorabil, dar apoi scenariul haotic, cadrele întunecate greu de urmărit şi acei monştri mâncăcioşi strică toată atmosfera cu care începuse. Un film slab a cărui notă mare nu o înţeleg. Sfatul meu este să evitaţi acest film chiar dacă sunteţi fani al genului.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *