The Deaths of Ian Stone

The Deaths of Ian Stone
D: Jamie Murray, Mike Vogel
R: Dario Pina
Release: 2007
Durată: 1 h 27 min.
Gen: Horror

The Deaths of Ian Stone e un horror britanic independent ieşit la lumină în 2007 la festival After Dark Horrorfest. Citind printre rânduri o descriere, tentaţia de a vedea filmul scade pentru că vizionarea unei poveşti în care un tânăr este ucis de mai multe ori pare lipsită de originalitate. Mai mult de atât începutul filmului e greoi, dar cu cât povestea, influenţată un pic un pic de Dark City, Groundhog Day, Matrix şi The Butterfly effect, avansează îţi dai seama că banalitatea are un pic de originalitate şi că absenţa blondelor măcelărite poate mulţumi şi un public un pic mai pretenţios.

Povestea îl are în centru pe Ian Stone un tânăr jucător de hochei, frustrat după o zi foarte proastă. Seara se termină şi mai prost pentru Ian după ce este ucis de o creatură ciudată. Trezit ca dintr-un vis, Ian este acelaşi om dar cu o viaţa diferită. Acum lucrează într-un birou şi fost iubită din viaţa precedentă îi este doar colegă. Când amintiri din viaţa precedentă încep să revină, Ian observă că este urmărit de nişte creaturi ciudate care în cel din urmă îl ucid violent. Tiparul se repetă numai că cu fiecare viaţă Ian suferă mai mult şi învaţă mai multe despre creaturile ciudate care-l urmăresc, torturează şi-l ucid.

Povestea iniţial banală dezvoltă originalitatea necesară pentru a-şi satisface privitorii spre sfârșit. Când misterul creaturilor este desluşit elementele de horror sunt abandonate definitiv şi sunt înlocuite cu cele ale genului sf. Finalul este atipic pentru un horror, dar chiar şi aşa poate fi caracterizat drept decent în comparaţie cu multe filme de acest gen care au avut la dispoziţie bugete mai mari.

Interpretare e decentă, nume mari în distribuţie nu există, singura faţă cât de cât familiară este cea a lui Jamie Murray o actriţă care a cochetat câteva episoade cu serialul Dexter.

Fără efecte speciale reuşite, dar totuşi decente, The Deaths of Ian Stone e un horror sf. decent, un film captivant chiar dacă poveste putea fi explorată mai bine.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Deaths of Ian Stone, 10.0 out of 10 based on 1 rating
4 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *