The Darkest Hour

The Dakest Hour
D: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella
R: Chris Gorak
Release:  25 decembrie 2011
US Box Office: $ 21,4 M
Durată: 1 h 29 min.
Gen: Horror

Anul apocalipsei prevestită de mayasi a intrat în al doilea sfert şi filmele apocaliptice şi-au făcut timid apariţia. Lumea e preocupată cu sequel-uri, cu filme de box office şi foarte puţini îşi aruncă privire spre câteva filme mai sumbre. Adevărul e că nici au peste ce să se uite pentru că, deocamdată fanii acestui gen se pot delecta doar cu The Darkest Hour şi cu The Divide(despre care o să vorbim mai pe larg săptămâna viitoare).

Din păcate The Darkest Hour nu oferă mare lucru. Se aseamănă pe undeva cu Cloverfield, mai împrumută ceva de la Vanishing on 7th Street şi ne oferă nişte personaje conduse spre un ţel final ca o turmă de oi fără raţiune de un pastor, nici el cu prea multă imaginaţie. Întreaga acţiune începe când doi tineri antreprenori se duc în Moscova pentru a vinde nişte servicii de tip social media. După un zbor urât pe alocuri, cei doi sunt traşi în piept de un rus dubios şi ajung să-şi înece amarul într-un club din Moscova. De cealaltă parte, undeva prin pieţele ruseşti, două domnişoare din America caută distracţie cu ajutorul blogurilor. Evident destinul îi duce pe toţi patru în acelaşi loc şi în mijlocul petrecerii ceva se întâmplă afară. Cerul nopţii se luminează ciudat şi nişte lumini mişcătoare pătrund în atmosferă. Admiraţia dispare rapid, pentru că luminile mişcătoare încep să ucidă cam tot ce mişcă. Procedeul e simplu şi victima se dezintegrează rapid probabil fără nicio durere. Mintea mi-a fugit rapid la satira lui Tim Burton, Mars Attack, numai că aici nimeni nu joacă nimic şi umorul este înlocuit de o stare de plictiseală cauzată de un scenariu prost. Revenind la personajele noastre, acestea încearcă să supravieţuiască, să se ascundă pe unde pot. Scenariul devine şi mai tipizat când o barcă salvatoare se anunţă peste câteva zile. Până atunci grupul de 4 americani rătăciţi prin Moscova se întâlnesc cu câţiva supravieţuitori, învaţă cum să se ascundă de aceşti invadatori feroce şi chiar să ucidă câţiva dintre ei.


Pe tot parcursul filmului aştepţi ceva mai dramatic, ceva intens şi o interpretare cât de cât convingătoare. Din păcate nimic din cele mai sus menţionate nu sunt oferite spectatorului. Tot ce poate să-l încânte, e cinematografia destul de bine pusă la punct. Admirăm frumusețea Moscovei înainte de invazia extraterestră, admirăm haosul de după, nişte clădiri distruse şi nişte extratereștri pregătiţi să colecteze orice tip de metal conductor. Interpretarea e jenantă şi dezamăgirea creşte mai ales că mulţi dintre noi ştim că Emile Hirsch(Into the Wild) poate să joace foarte bine. Ceilalţi actori nici nu merită menţionaţi deşi şi ei au mai avut treaba cu ceva filme mai cunoscute. Muzica e folosită prost, sau aproape deloc așa că, experienţa vizionării e destul e dezamăgitoare.

The Darkest Hour e chiar întunecat. Nimic nu te încântă, nimic nu-ţi surescitează atenţia. Fără câteva imagini mai reuşite experienţa aproape că te adoarme.

Notă:4/10
Trailer The Darkest Hour

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *