The Collection

The CollectionThe Collection

R: 

Gen: Horror

Durată: 1h 22 min

În 2009 The Collector în regia unui trio necunoscut făcea câteva valuri. Fanii genului horror sau mai degrabă a thrillerului plin de sadism au fost încântaţi de o poveste destul de originală, cu un mascat care a făcut o pasiune pentru torutrare şi uciderea oamenilor nevinovaţi. Nici un tipar, nicio motivaţie, totul fiind realizat pentru o plăcere bolnăvicioasă. Povestea încheiată după standardul acestor filme primeşte o continuare în 2012 cu The Collection. Filmul începe cam de la finalul celuilalt, numai că de data aceasta mascatul psihopat nu mai pătrunde în case pentru a tortura fără milă. De data aceasta are un plan măreţ, la fel ca Jigsaw. O discotecă underground plină de tineri se transformă într-un kill room perfect. Victimele nu au nici o şansă iar cei mai norocoşi ajung să sfârşească în cufărul mascatului. E cufărul omului mort, un cufăr în care mascatul te vâră şi te lasă să trăieşti până când i se face foame de nişte tortură. După ce discoteca transformată într-o presă de usturoi se umple de sânge, mascatul pleacă de acolo cu câteva cufere. Într-un din cufere se află şi Elena, fata unui bogătaş gata să facă orice pentru a o recupera. Acesta adună o echipă de intervenţia care are însă nevoie de nişte informaţii pentru a-l găsi pe mascat. În joc intră Arkin singurul supravieţuitor dintr-o confruntare cu periculosul pshiopat. Modul în care este găsită asunzătoarea indică o oareca atenţie pentru detalii, dar micile detalii nu compeansează pentru sadismul banal ce urmează.

the collection recenzie

Ajunși la un hotel părăsit, echipa de recuperare pătrunde într-o casă a terorii, o clădire ca un labirint făcut pentru niște șoricei care n-au cum să sfârșească decât rău. Fiecare pas activează o capcană mortală, criminalul așteptându-și musafirii cu ce are mai bun. Cu cât povestea avansează cu atât începi să crezi că urmărești un altfel de saw. Din fericire finalul e mai bun, e diferit și sincer mi-a plăcut că s-a abătut de la tiparul stabilit de astfel de filme.

The Collection e un sequel de final(sper), un film pentru cei care au văzut The Collector. Pentru cei care n-au văzut primul film, acesta poate părea doar o un kitch fără rost, cu actori necunocuți, un sceanriu lipsit de originalitate și multe clișee însângerate.

Notă:5/10
Trailer The Collection

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment
  1. Roland Olah
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *