The Change-up

The Change-up
D: Ryan Reynolds, Jason Bateman
R: David Dobkin
Release: 5 august 2011
US Box Office: $37 M
Durată: 1 h 45 min.
Gen: Comedie

The Change-up este o comedie tipică ce-ţi provoacă râsul prin idioţenia personajelor, prin limbajul colorat şi prin perversitatea masculină. Situaţiile comice nu sunt de-a dreptul penibile, dar de multe ori îţi pot sfida inteligenţa. Debutul filmului e jenant, scârbos şi ar trebui folosit pentru o campanie de prevenire a sarcinilor nedorite sau a celor planificate fără o judecată raţională (ce naiba ca deja am ajuns 7 miliarde şi planeta nu ne mai suportă mult). După acest debut ”căcăcios” la propriu şi la figurat, povestea intră pe un făgaş normal până când imaginarul, iluzia altei vieţi intră în joc.

Oglindirea are loc în apa unei fântâne, în faţa unei zeităţi sau zâne împietrită. Fiecare visează la viaţa celuilalt şi sub aburii bahici dorinţa devine realitate. Mitch (interpretat de Ryan Reynolds), un bărbat imatur cu un limba frumos colorat şi o pasiune firească pentru sex, face schimb cu Dave (Jason Bateman), un avocat aflat pe punctul de a deveni partener, dar care are o viaţă de familie agitată de doi bebeluşi nevrotici şi o fetiţă de cel mult 8 ani. Schimbul magic de vieţi nu e ceva nou, povestea magică regăsindu-se într-un fel sau altul şi în Freaky Friday, 13 going on 30 sau chiar în BIG. În toate aceste filme imaturul visează la maturitate şi invers, dar după o mică aventură toţi vor să se întoarcă acasă. Acelaşi lucru se întâmplă cu Dave şi Mitch sătui după câteva aventuri de viaţa celuilalt. Vraja însă nu se rupe aşa uşor pentru că zeiţa înfuriată de gesturile celor doi se ascunde. Până la reapariţie cei doi trebuie să se descurce, astfel încât nimic să nu fie stricat iremediabil. Umorul ţine de intimitate, de exploatarea sexualităţii, de aceea filmul ar trebui vizionat doar de cei peste 16 ani.


Interpretarea nu e printre cele mai bune, dar Jason Bateman e mai convingător cu jocul dual (bărbat matur, responsabil, familist vs. Pierde vară, obsedat sexual, laş) decât Ryan Reynolds obişnuit cu roluri de acest gen. Partea feminină ar trece neobservată dacă nu ar fi multitudinea de sâni goi. Oscar Wilde, cuceritoare 13 din House are cam acelaşi rol ca în celebrul serial. Deşi personajul ei are şi creier singurele momente importante sunt cele în care o parte dintr-un sân iese la iveală.

The Change-up nu este un film cu un subiect original, nu străluceşte prin interpretare şi are o grămadă de scene penibile. Cu toate acestea poţi să râzi sau măcar poţi să te simţi bine vizionând acest film.

Notă:6.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *