The Big Lebowski

The Big Lebowski
D: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman, John Turturro
R: Ethan Coen & Joel Coen
Theatrical release: 06.03.1998
Durata: 1h 57 min
Gen: Comedie

“Sometimes there’s a man…no, a hero…” – acestea sunt cuvintele care m-au determinat să vizionez acest film şi care mi-au rămas întipărite în minte pe parcurs şi după ce l-am văzut.

Jeffrey Lebowski, interpretat cu splendoare (cel mai bun rol al său după părerea mea) de către Jeff Bridges, este un pierde vară, un leneş şi un bowler înrăit, al carui covor este distrus într-o zi de către nişte “cămătari”. Acţiunea filmului se desfăşoară în jurul acestui eveniment care, pe cât de stupid ar părea, reprezintă intriga filmului.

Alături de prietenul său veteran, marcat de războiul din Vietnam, Walter (John Goodman), Jeffrey Lebowski, sau The Dude pe porecla sa, încearcă să-şi recupereze covorul, să salveze nevasta miliardarului care a fost răpită şi să le dea tuturor banii pe care aceştia şi-i doresc şi care se dovedesc a fi greu de obţinut, din motive pe care nu le voi dezvălui în această recenzie.

Interpretarea actorilor este excepţională iar acţiunea filmului este bine conturată şi, deşi apar clişeele şi uneori se dă impresia unei comedii stupide, personajele sunt bine gândite, iar râsetele sunt la tot pasul. Una peste alta, toate lucrurile se dovedesc a nu fi ceea ce par, peripeţiile prin care trece The Dude sunt de-a dreptul hilare şi deznodământul pare să-i împace pe toţi.

The Big Lebowski este un film excepţional, unul dintre acele filme pe care mie îmi place să le numesc “feel good movies” şi care merită vizionat de cei ce-şi doresc aceeaşi comedie, dar cu alt umor.

Notă: 10/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *