The Beaver

The Beaver
D: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin
R: Jodie Foster
Release: 6 Mai 2011
US Box Office:$1.0 M
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Dramă

Mel Gibson realizează cu The Beaver cel mai bun rol din ultimii ani. Retras mai mult după camerele de filmat şi cu prezenţe discrete în filme nu foarte apreciate, Mel Gibson realizează împreună cu Jodi Foster un rol, ciudat, intens care descrie oarecum starea sa sufletească.

Acesta interpretează rolul unui aparent bărbat de succes. – moştenitor al unei companii puternice, tată a doi copii şi soţ fidel. Din păcate Walter nu este aşa, pentru că suferă de depresie. Compania este pe punctul de a intra în faliment, soţia se ascunde după proiecte şi stă zi şi noapte cu nasul în laptop, băiatul cel mic e liniştit, dar batjocorit de colegii de şcoală, iar cel mare încearcă să facă orice pentru a nu semăna cu un tată absent.

În ultimii doi ani Walter şi-a ignorat complet atribuţiile şi tot ceea ce face este să doarmă şi să privească în gol ca un nebun. Meredith (Jodi Foster)  soţia lui Walter se satură şi îl dă afară. Ajuns singur într-o cameră Walter încearcă să se sinucidă, dar o schimbare bruscă apare când  o păpuşă de mână sub formă de castor îl ajută să dezvolte o altă personalitate capabilă să facă faţă problemelor. Cu păpuşa pe mână şi cu o voce schimbată, Walter începe să-şi recupereze viaţa. Mulţi îl privesc ciudat şi îl consideră nebun, dar The Beaver îl ajută să reuşească cum Walter nici nu şi-ar fi imaginat. Cu cât timpul trece, Walter este din ce în ce mai absent, iar în detrimentul său, The Beaver capătă o importanţă copleşitoare.

O mare parte din film eşti tenta să crezi că ai de-a face cu o comedie, cu un umor ciudat provocat e o păpuşă şi de un Mel Gibson perfect pentru a binedispuse o ceată de copii. Din fericire Jodi Foster, care stă şi în spatele camerelor de filmat are grijă să transforme comedia într-o dramă înduioşătoare.

Realizată pe două planuri, drama urmăreşte suferinţa lui Porter, băiatul mai mare, care nu vrea nici măcar o clipă să devină ca tatăl său. De fiecare dată când are impresia că-i seamănă se loveşte violent cu capul de peretele camerei sale. Chiar dacă pare un ciudat, Porter e un băiat deştept, iar relația sa cu Norah (Jennifer Lawrence – Winter’s Bone) întăreşte acest lucru. Supărat pe absența psihică a tatălui său, Porter încearcă să citească durerea şi la alţii. Drama lui Porter şi a prietenie sale Norah, este dublată de cea a lui Walter după ce The Beaver preia controlul asupra lui. Treptat Walter dispare iar supravieţuirea acestuia necesită o soluţie radicală.

Interpretarea e punctul forte al filmului pentru că atât Gibson, Lawrence şi Yelchin oferind prestaţii convingătoare. Jodi Foster se observă rar, iar acest lucru se datorează faptului că a stat mai mult în spatele camerelor de filmat

The Beaver e o dramă despre nebunie, despre durere, despre depresie şi despre modul în care o familie trece peste asemenea probleme. Din păcate filmul putea străluci mai tare, dacă problemele erau tratate cu mai multă profunzime şi mai puţine momente fără rost.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
The Beaver, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *