The A-Team

The A-team
D: Liam Neeson, Bradley Cooper, Quinton “Rampage” Jackson, Sharlto Copley
R: Joe Carnahan
Theatrical Release: Jun 11, 2010
US Box Office: $75.2M
Durată: 1 h 57 min.
Gen: acţiune

 

Filmul acesta îmi aduce aminte de copilărie, de acele momente de prin 1991-1992 când părinţii au cumpărat televizor color şi au tras cablu, iar eu nerăbdător mă trezeam dimineaţa devreme să mă uit ( pe Italia 1 sau 5 ) la ce invenţii minunate mai făceau băieţii din această echipă de şoc. Anii au trecut iar acum acest brand care a făcut furori din 1983 până prin 1988 are parte de un remake, dar pe marile ecrane. Succeul era ceva firesc dar înainte de un mic sinopsis trebuie spus că filmul respectă reţeta unui episod pilot bun care să atragă publicul spre un serial antrenant şi plin de acţiune.

Astfel, spectatorului îi este prezentat modul în care membrii echipei se cunosc, modul în care devin soldaţi extrem de apreciaţi şi mai ales felul în care ajung să acţioneze mereu sub radarul autoriţăţilor. Distribuţia este aleasă destul de bine, deşi îmi pare un pic rău că Liam Neeson se cam afundă în filme comerciale care nu îi scot talentul desoebit în evidenţă. Bradlley Copper şi Sharlto Copley se potrivesc perfect pentru tipologia personajelor Peck şi Murdock dar din păcate Quinton ‘Rampage’ Jackson ( B.A Baracus ) nu va putea niciodată să-l egaleze pe celebrul Mister T. De menţionat este şi prezenţa frumoasei Jessica Biel care din păcate atrage atenţia doar printr-o atitudine de ţâfnoasă.

Povestea filmului este antrenantă, plină de acţiune şi intrigi, haotică uneori chiar, dar cu toate acestea spectatorul va fi mulţumit la final. Debutul filmului ne prezintă prima acţiune a colonelului Hanibal alături de Peck şi felul în care celebra echipă se întregeşte. Anii trec, misiunile de succes îi fac celebri, dar la un moment dat băieţii noştrii cad în capcana unui general şi a unui mercenar care se folosesc de ei pentru obţinerea unor matriţe. Păcăliţi, membrii echipei ajung în puşcărie dar nu pentru mult timp pentru că agentul CIA, Lynch ( Patrick Wilson ) îi ajută să evadeze. Acţiunea şi ingeniozitatea excesivă îşi intră în drepturi iar în scurt timp acestă echipă de elită se vede prinsă într-o confruntare deschisă între un agent CIA şi un mercenar, pe de-o parte şi armata pe de altă parte.

Exploziv, antrenant, ingenios, The A-Team este un film care nu poate să dezamăgescă pe nici un fan al genului de acţiune. Scenariul puţin complicat şi poate un pic haotic, personajele care nu transmit nimic îi reduc însă valoarea dar cu toate aceste, The A-team este un film de vacanţă plăcut, care merită vizionat.

Notă 7,5/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *