That what’s i am

That’s what i am
D: Ed Harris, Chase Ellison, Molly Parker
R: Michael Pavone
Release: 29 Aprilie 2011
Durată: 1 h 41 min.
Gen: Dramă, comedie

Atmosfera anilor 60 cu maşini de tuns iarba, cu peluze frumos aranjate în faţa unor căsuţe cu arhitectura plăcută şi cu ziare în faţa uşii aruncate de copii pentru a face un bănuţ este forate bine reconstruită de That’s what i am, un film moralizator, dar care nu a ştiut exact pe ce să se axeze. Spre deosebire de Flipped cu un romantism specific vârstei de 13-14 ani, extrem de bine construit, That’s what i am nu a reuşit să se axeze doar pe acest subiect. Sub îndrumarea regizorului Mike Pavone, povestea lui Andy Nichol nu s-a axat doar pe drumul acestuia spre descoperirea sentimentelor adolescentine sau pe experienţa prietenie, ci şi pe poveşti moralizatoare despre o societate închisă la minte, despre o societate conservatoare plină de fobii şi snobism. Din păcate această aria largă de subiecte reduce calitatea filmului, pentru că aproape niciun subiect nu e tratat cu seriozitate, iar cele mai serioase sunt superficiale.

Povestea cu o atmosfera atrăgătoare se învârte în jurul lui Andy Nichol, un băiat de 13-14 ani, care are o pasiune pentru cea mai cunoscută domnişoară din şcoală. Andy nu este nici vedeta liceului, dar nici nu face parte din grupul proscrişilor, dar totul se schimbă când profesorul Simon (Ed Harris) îl obligă să facă echipă cu Stanley, un băiat cu câteva probeleme fizice, poreclit şi Big G. Batjocorit, Big G nu reacţionează aproape niciodată, iar acest lucru nu este pe placul prietenilor ghinionişti, abuzaţi zilnic de cei răutăcioşi. În toată această goană după cucerirea fetei, prin ochii lui Nichol, spectatorul va vedea o societate închisă şi fobică atunci când un zvon despre homosexualitate întră în joc, dar şi una mai mică ce s-a format în jurul şcolii  – pentru construcţia ei cu multe detalii filmul merită apreciat.

Despre interpretare nu se pot spune foarte multe, chiar dacă distribuţia îl conţine pe Ed Harris. Acesta cu multe kilograme în minus faţa de silueta sa obişnuită are un rol bun, îşi face treaba foarte bine, în registrul consacrat, numai că personajul său este destul de slab exploatat. Profesorul care-i formează pe copii este doar un personaj de legătură, un personaj a cărui principii sunt slab dezvoltate. Restul actorilor nu ies în evidenţă cu nimic special, deşi fiecare îşi face binişor treaba.

That’s What I am e un film îngrămădit, moralizator, dar care nu reușește să strălucească. Cu toate acestea experienţa e plăcută pentru că-ţi aduce aminte de copilărie, de primele sentimente şi de bătăuşii şcolii. Fără atmosfera anilor 60 filmul şi fără vocea narativă (ce te ajută să traversezi momentele mai proaste ale filmului), That’s what i am ar fi fost doar un alt film de duzină.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *