Tangled

Tangled
D: Mandy Moore, Zachary Levi
R: Nathan Greno , Byron Howard
Release: 24 Noiembrie 2010
US Box Office: $ 189,6 M
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Animaţie

Tangled e genul de film Diseny pe care nu ai cum să nu-l adori. Are o poveste clasică în care o prinţesă păţeşte ceva şi îşi pierde statutul, are scene în care se cântă şi toată lumea e veselă, are personaje de basm şi persoanje fără voce care te impresionează prin atitudine, fapte şi umor, are feeria de basm pe care o găseşti tot mai rar, are acţiune şi umor şi nu în ultimul rând are un happy-end după câteva momente tensionate în care eşti tentat să crezi că nu va fi aşa.

Realizat excelent şi din punct de vedere vizual, Tangled ne ajută să călătorim ca în vremurile bune ale copilăriei, într-un regat de vis în care un rege şi o regină se pregătesc pentru primul copil. Lucrurile nu merg cum ar trebuie, dar un leac ascuns de ochii lumii care asigură remediu pentru orice boală, o ajută pe regină să dea naştere unei fetiţe minunate cu părul de foc. Din umbra întunericului, o femeie răutăcioasă care caută nemurirea o răpeşte pe mică prinţesă şi o ascunde într-un turn ferit de ochii lumii şi o creşte ca pe fiica ei. Ajunsă la 18 ani, Rapunzel are cu un păr uriaş care străluceşte când cântă îşi doreşte să vadă lumea dar presupusa ei mamă îi refuză acest lucru. Destinul lui Rapunzel se va schimba brusc după ce un tânăr hoţ care se ascundea prin turnul ei decide să-i arate lumea.

Nu vreau să vă stric farmecul acestei poveşti încâlcite, dar Tangled m-a impresionat tocmai prin acel tipar clasic creat de cei de la Disney şi mai ales prin personajul Maximus, un cal care mai degrabă are atitudine de câine de pază. De fiecare dată când acesta apare atmosfera se destinde iar comicul îşi face prezenţa mult mai intens.

Tangled e un basm Disney traspus pentru marele ecran cu scopul de a te binedispune, cu scopul de a-ţi prezenta într-o manieră atrăgătoare o poveste pentru copii, dar care să ajungă şi la sufletele celor sătui de dragoni, roboţi, supereroi sau maşinuţe vorbitoare. Un film animat minunat pentru toate vârstele.

O parere diferita gasiti pe blogul Laurei.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *