Taking Chance

Taking Chance
D: Kevin Bacon, Paige Turco, Sarah Thompson
R: Ross Katz
Theatrical Release: Feb 21, 2009
Runtime: 1 hr. 17 min.
Genre: Dramă

Am vrut să-mi fac timp anul acestea să merg să văd la TIFF acestă producţie marca HBO dar din păcate nu am reuşit. La aproape două luni de la încheierea festivalului am reuşit să văd în sfârşit filmul şi pot să va spun cu mâna pe inimă că mi se pare o propagandă făcută poporului american fără nici o jenă.

Filmul prezintă povestea reală ( cam exagerat ecranizarea din punctul meu de vedere) a drumului pe care cadavrul soldatului Chanace, mort în Irak, îl face până la locul ceremonii funerare. În tot acest drum cadavrul este însoţit de colonelul de marină Mike Strobol ( Kevin Bacon ) care s-a oferit voluntar pentru a această misiune. De la început şi până la sfârşitul filmului spectatorul este purtat printr-o lume minunată în care toată lumea este puternic impresionată de cortegiul soldatului şi îşi prezintă cele mai sincere respecte ca şi cum preşedintele sau cineva cunoscut le-ar fi murit. Pe lângă această lume minunată şi care se află pe acelaşi ton de suferinţă cu familia, filmul ne mai prezintă şi drama acestui colonel care nu se poate împăca cu ideea că să bucură de familie în loc să fie mort prin ceva misiune fără rost ( probabil vroia si el cortegiu cu onoruri).

Îmi cer scuze dacă am fost un pic agresiv cu acest film dar chiar m-a enervat la culme acestă propagandă pe faţă făcută poporului american aflat în suferinţă de la declanşarea războiului. M-a enervat şi modul în care regizorul a creat un personaj care pur şi simplu are un sigur rol – acela de a convinge orice soldat american că frontul este soluţia salvatoare. Un film impresionant dacă stai să-l admiri fără să-i vezi dedesubturile dar dacă le observi sunt sigur că-mi vei da dreptate.

Notă:6,5/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. moviex
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *