Taken 2

taken_2 recenzieTaken 2

D: Liam Neeson, Maggie Grace
R: Oliver Megaton
Durată: 1h 32
Gen: Acțiune

Taken e un film de acţiune excelent, o plăcere pentru cei care iubesc genul şi nu numai. Acest lucru s-a datorat în primul rând actorului Liam Neeson, care interpretează aproape perfect un fost agent CIA point pe urmele fiicei răpite de nişte traficanţi de carne vie şi unu scanriu destul de bine gândit care nu-ţi permite să bservi defectele. Fără tam-tam înainte de premieră, Taken a ajuns pe buzele tuturor. Pentru fanii încă un film Taken suna în teorie bine, dar din păcate la capitolul practică Taken 2 suferă rău de tot. Atât de rău încât plictiseala se instaurează destul de repde şi nici Liam Neeson cu toate mişcările sale nu o poate anula.

Povestea continuă firesc de unde a rămas, adică de nicăieri. Omul şi-a salvat fiica, i-a omorât pe toţi şi s-a întors acasă ca să trăiască liniştit. Lucru care-l şi face până când se decide să accepte un job prin Turcia. Acolo câteva rude de-ale alora ucişi cu sânge rece de un tată pus pe treabă se pregătesc să-i facă felul lui, dar şi familie sale. Îşi pun minţile albneze de traficanţi la contribuţie şi pun la cale un plan. Ei bine planul funcţionează dar numai parţial pentru că în mâinile lor răzbunătoare ajung doar Bryan şi şoţia sa Leonor. În caz că n-aţi văzut filmul o să vă întrebaţi ce armată l-a prins pe Bryan că doar era de neoprit. Ei bine responsabili pentru această decădere sunt cei care au făcut filmul, pentru că au creat un personaj lipsit de putere. Da Bryan îi bate de-i rupe pe toţi, îi omoară pe unii, dar per ansamblu e doar un domn lipsit de putere pentru că nu controlează nimic. Tot ce face depinde de acţiunile fiicei slae pe care o coordonează, deşi răpit şi păzit printr-un telefon.

Taken-2

Scenele de luptă sunt cam la fel ca în Taken, numai că aici adversarii chiar ştiu ce-i aşteaptă. Confruntarea finală nu e foarte spectaculoasă, în special datorită faptului că tipii responsabili cu distribuţia au ales pe unu’ mic şi gras să se lupte cu Liam Neeson. E ca şi cum Liam Neeson s-a luat la bătaie cu un tip de vreo 60 de ani aflat pe somaj şi cu o burtă de bere. Mai rău e că Liam îşi ia nişte pumni.

Taken 2 e o pierdere de vreme, un film făcut doar pentru a face nişte bani. Liam Neeson nu e la fel de bun ca în prima parte, deşi la tehnică de luptă stă la fel de bine. Din punctul meu de vedere, taken 2 e un eşec, un film care putea mai mult dar care a reuşit puţine.

Notă:5/10

Trailer Taken 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *