Sympathy for Mr. Vengeance

Symphaty for Mr. Vengeance
D: Kang-ho Song, Ha-kyun Shin
R: Chan Wook Park
Release: 22 Noiembrie 2005
Durată: 2 h 09 min.
Gen: Dramă, Acţiune

Auzisem numai de bine despre acest film dar cu toate acestea l-am tot amânat de ceva vreme. Ei bine praful de pe el a devenit extrem de greu aşa că într-o zi de curăţenie mi-am făcut curaj şi i-am dat drumul. Distribuţia îmi era cunoscută, atmosfera brutală şi îndurerată la fel, dar cu toate acestea ceva nu mi-a plăcut la film. Nu ştiu exact ce m-a deranjat cel mai tare dar sigur sugestia că în spatele fiecărui om bun se ascund şi intenţii rele nu mi-a căzut bine (poate a fost de vină şi starea de spirit). Mai mult de atât ideea că odată pornit pe făgaşul faptelor rele omul alunecă numai înspre mai rău, mi s-a părut un pic prea exagerată şi refolosită. Am înţeles că aceasta este esenţa filmului dar totuşi vroiam mai mult, vroiam o răzbunare mai violentă, demnă de titlul filmului.

Ignorând micile defecte percepute poate doar de mine, vă spun că mi-a plăcut începutul, că m-a încântat ideea sacrificiului şi curajul de a face orice pentru a-ţi salva persoana iubită. Povestea băiatului surdomut dornic de a-şi salva sora aflată pe patul de moarte e impresionantă. După ce acesta apelează la traficanţii de organe pentru un rinichi compatibil, lucrurile merg prost şi extrem de prost pentru băiatul cu părul verde. Pentru că are nevoie de bani pentru operaţie, Ryu pune la cale împreună cu iubita lui, membră a unei grupări anarhiste răpirea unei fetiţe nevinovate. Chiar dacă planul funcţionează iniţial, neşansa sau umbra destinului aduce umbra rece a morţii. Surioara lui suferindă se sinucide, iar în timp ce Ryu o înmormânta lângă un râu, fetiţa răpită se îneacă. Drama se transformă în tragedie iar suferinţa în dorinţă de răzbunare. Astfel pe de-o parte Ryu porneşte pe urmele traficanţilor care l-au privat de o viaţa liniştită alături de sora lui iar pe de cealaltă parte tatăl fetiţei moarte porneşte pe uram lui Ryu. Răzbunarea aduce scene pline de violenţă, impresionabile prin originalitatea indusă de regizor dar finalul din păcate finalul e un pic previzibil.

Sympathy for Mr. Vengeance e un film dur, e un film cu câteva scene memorabile (cea aproape de final în care tatăl îndurerat îşi asigură liniştea prin răzbunare) care precis şi-a găsit şi îşi va găsi mulţi fani. Dacă-l comparăm cu alte producţii de acest gen sigur că i se pot reproşa multe dar privit individul şi izolat, Sympathy… e un film bun, un film pe gustul iubitorilor de filme asiatice şi a celor dornice de acţiune.

Notă:7,5/10
Trailer;

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *