Suspect Zero

Suspect Zero
D: Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Anne Moss
R: E. Elias Merhige
Theatrical Release:Aug 27, 2004
Box Office: $8,570,393
Durată: 1 h 39 min
Gen: suspans/thriller
Share

Dacă acest film s-a vrut a fi o combinaţie între Seven, The Silent of the Lambs şi Minority Report atunci este o mare greşală. În schimb dacă a vrut să fie un simplu thriller care să atragă atenţia în primul rând prin ferocitatea justiţiarului şi prin numele mari din distribuţie, atunci putem spune că a reuşit. Cu o distribuţie destul de impresionantă – Aaron Eckhart, Ben Kingsley, Carrie-Ann Moss dar care nu face roluri excepţionale, thriller-ul lui Elias Merhige chiar dacă nu este plin de suspans, are o idee originală şi elemente haotice care îi dau un dram de unicitate. Spre deosebire de filmele mai sus menţionate accentul nu cade pe criminal ci mai degrabă pe acel ,,vigilante” care vâneză criminali pentru a-i pedesi pentru tot ce au făcut. Deşi mulţi critică acest film mie mi s-a părut interesantă teoria susţinută în film conform căreia ar exista criminali în serie care nu au un tipar, tocmai pentru a nu fi descoperiţi.

Acţiunea filmului debutează un pic ciudat pentru că te aruncă pe o pistă greşită. Astfel după prima crimă eşti tentat să crezi că răul este cel de la suprafaţă iar victimele sunt nişte mieluşei nevinovaţi. Seria de crime şi dispariţii sunt investigate de Thomas Mackelway ( Aaron Eckhart ) un agent FBI care a fost suspendat pentru nişte practici nu tocmai ca la carte. În ajutorul lui este adusă şi Fran ( Carrie-Ann Moss ) iar cei doi au în scurt timp un suspect – Benjamin O’ Ryan (Ben Kingsley ). Situaţia se complică după ce Thomas îşi dă seama că toate victimele lui O’ Ryan sunt criminali fără milă care au scăpat de poliţie dar care au fost pedepsiţi de un fost agent FBI care are capacitatea de a vedea crima şi de a localiza autorul cu ajutorul minţii. În tot acest timp alţi copii dispar, O’ Ryan este pe punctul de a-l prinde pe acest suspect zero ( criminal în serie care nu respectă nici un tipar ) iar agentul Mackelway trebuie să ia o decizie în privinţa acestui vigilante.

Sper că acest mic sinopsis v-a convins să vizionaţi acest film pentru că deşi nu se ridică la nivelul lui Seven, Suspect Zero este un thriller captivant dar care putea oferi mai mult. Interpretarea este acceptabilă, cei trei mari actori reuşind să se plieze foarte bine pe caracterele create.

Notă: 7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *