Super

Super – O comedie super? Not quite
D: Rainn Wilson, Ellen Pag , Liv Tyler
R: James Gunn
Release: 1 Aprilie 2011
US Box Office:$0.3 M
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Comedie

De când au fost făcute publice primele imagini am crezut că Super va fi o comedie pe cinste, un Kick Ass cu adulţi, dar mai prins în realitate. După vizionare vă pot spune că lucrurile nu stau chiar aşa. Structura personajului principal e cam aceeaşi, dar  în esenţă cei doi wanna be super heroes sunt diferiţi. Inadaptat, nefericit, loser veritabil, sunt caracteristice potrivite pentru amândoi, numai că  Frank este versiunea adultă a lui Dave (Kick Ass), un fost tocilar batjocorit , devenit un adult anost cu mici probleme psihice. Pentru Frank fericirea se reduce la momentul căsătoriei cu Sarah (Liv Tyler) şi la o clipă când şi-a făcut datoria de cetățean. Viaţa îi este plictisitoare, iar când Sarah îl părăsește pentru un traficant de droguri, Jaques, interpretat de Kevin Bacon, totul devine insuportabil.

Acest moment de cotitură îl determină pe Frank să se schimbe, iar problemele sale psihice îl ajută. După câteva halucinaţii, Frank realizează că trebuie să devină un super erou, un protector al dreptăţii. Cu un costum mai penibil ca şi a lui Dave (Kick Ass), Frank îşi începe rondul pe străzi, dar pentru că fizicul nu-l ajută integritatea corporală are de suferit. În căutarea unei, identităţi pentru eroul său, Frank ajunge la un magazin de benzi desenate, unde se împrieteneşte cu Libby (Ellen Paige). Aici identitatea prinde contur, aşa că lumea infractorilor trebuie să se ferească de Crimson Bolt. Înarmat cu o cheie franceză, Crimson Bolt loveşte infractorii fără milă, numai că  filtrul raţiunii este anulat. De la traficanţi de droguri, pedofili şi hoţi, super eroul ajunge să nenorocească impertinenți care se bagă în faţă la o coadă şi femei care îi încurajează pe aceştia. Scenele sunt violente şi sunt realizate ca şi cadrele pentru o revistă de benzi desenate. După câteva astfel de scene o să-ţi dai seama că genul comedie este atribuit greşit şi că Super este mai degrabă fresca neagră a unei lumi urâte plină de violenţă.

Ultimele minute ale filmului abundă în violenţă, iar inocenţa de pe faţa lui Ellen Page dispare odată ce Libby, personajul ei se transformă într-o nimfomană somnambulă şi într-o antieroină extrem de violentă. Confruntările cu Jaques pentru eliberarea soţiei sunt violente, dar finalul fericit mi s-a părut total nepotrivit.

Vocea narativă, sfaturile prieteneşti şi pline de bunătate sunt total nepotrivite cu atmosfera filmului, iar aceste lucruri sunt deranjate. Faptul că umorul este rar şi mai degrabă plasat doar în cârcă personajului negativ nu e deranjant, deşi vroia acest lucru şi de la super eroul Crimson Bolt. Violenţa şi incapacitatea de a diferenţia răufăcătorii de impertinenți are menirea de a atrage un semnal de alarmă, dar cu ce scop. Poate s-a vrut ca spectatorul să se gândească înainte de a face ceva ce nu e neparat ilegal, dar în afara cutumelor unei societăţi,dar abordarea a fost un pic greşită , un pic prea neagră pentru gustul meu.

Super nu e tocmai o comedie, nu e tocmai un film cu supereroi, e un film ciudat cu personaje şi mai şi. Vizionarea e numai pentru cinefili înrăiţi, pentru că restul publicului se poate plictisi sau chiar poate fi dezgustat de anumite scene.

Notă:6.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
9 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. StafidutZ
  | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *