Super 8

Super 8
D: Kyle Chandler, Elle Fanning
R: J J Abrams
Release: 10 iunie 2011
US Box Office:$73 M
Durată: 1 h 51 min.
Gen: Science Fiction

Guest postAndrei (aflat  peste ocean)

„un fel de E.T dar mai mare, mai furios şi mai dornic să meargă acasă!”

Din prima clipă când am văzut trailerul la acest film am fost prins de misterul pe care-l transmitea publicului. După ce am văzut cele 2 mari nume care au lucrat la acest film (Steven Spielberg și J. J. Abrams) am fost sigur că voi merge la cinematograf să-l văd.

Totul începe bine, niște copii care vor să facă un film pentru un festival filmează una dintre scene într-o gară din orașul în care locuiesc. În cateva minute totul se transformă în haos: trenul deraiază,  gara e distrusă, vagoanele zboară de colo-colo. Ce mai, o adevărată tragedie. Imediat apare armata pentru a investiga și de aici totul decurge după cum probabil, cei care au văzut multe filme de genul își pot imagina. Povestea curge normal, firele narative se intersectează într-o armonie care nu lasă nicio întrebare în mintea spectatorilor. Povestea în ramă își face și ea culcușul în acest film, fiind prezentate 4 povești diferite: drama unui băiat forțat să trăiască fără mamă cu un tată mai mult sau mai puțin neglijent, bântuit la rându-i de moartea soției, drama unei fete forțate să trăiască cu un tată alcoolist, povestea principală și povestea pe care copiii încearcă să o filmeze.

Interpretările sunt bune. Din câte știu eu nu sunt actori prea cunoscuți și ca de obicei în astfel de filme, ei fac roluri bune. Caracterul personajelor este bine definit de atitudinea pe care o au față de oamenii din jur si de acțiunile lor.

Una peste alta, Super 8 este un film bunicel, care merită văzut într-o duminică plicticoasă, nicidecum la cinematograf, ci mai degrabă cu un grup de prieteni în fața televizorului. Mă așteptam la mult mai mult de la Spielberg si Abrams, dar din păcate acest film nu a oferit ceea ce îmi doream. Nimic mai mult decat o combinație nefericită între E.T. și Alien, fără misterul și suspansul pe care mi-aș fi dorit să-l ofere Abrams.

Notă: 6/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *