Stone

Stone

D: Edward Norton, Robert de Niro, Milla Jovovich
R: John Curran
In Theaters: Oct 8, 2010
US Box Office :$1,6 M
Durată: 1 hr. 45 min.
Gen: Dramă

Pot spune că Stone reprezintă pentru mine una din marile dezamăgiri ale anului. Mă aşteptam la mai mult de la un Ed. Norton vârât din nou după gratii şi mai ales de la un De Niro care ar trebui să mai demonstreze din când în când că este unul dintre cei mai mari actori de care lumea filmului a beneficiat. Din păcate Stone nu îţi oferă pe parcursul celor 100 de minute decât plictiseală şi dezamăgire într-o poveste care combină aiurea liniştea vieţii spirituale cu gălăgia puşcăriilor aglomerate.

Filmul nu este axat pe acţiune, pe o desfăşurare ritmată cu acumulare de tensiune şi mister care la final să te surprindă ci mai degrabă pe două tipologii de personaje opuse dar care aparent au multe în comun. Jack este ofiţerul care decide cine merită eliberarea condiţionată şi cine mai trebuie să stea închis pentru că nu s-a schimbat deloc; el este un model pentru colegii săi mai tineri iar viaţa sa persoana poate fi caracterizată printr-o luptă cu plictiseală, rutina şi încercarea de regăsire spirituală. Aproape că ai zice că e bătrânelul perfect dacă nu i-ai şti trecutul şi modul în care acesta a reacţionat la un moment dat. De cealaltă parte îl avem pe Stone un puşcăriaş care se vrea liber după ce a stat câţiva ani închis pentru incendiere şi complicitate la crimă. Cu o atitudine agresivă, Stone joacă inteligent cartea seducţiei şi cea a relativităţii conceptului de rău în aşa fel încât Jack să-i acorde libertatea. Modul în care acest joc are loc este destul de plictisitor, iar prezenţa Milei Jovovich, în rolul soţiei lui Stone care-l seduce pe Jack reprezintă doar ceva de umplutură.

Nu am să intru în foarte multe detalii pentru că nu prea am ce să vă spun despre un film în care totul se întâmplă parcă forţat. Personajele sunt şterse, marcate de păcat chiar dacă se ascund sub chipul inoceţei.Interpretarea lasă mult de dorit, sigurii care îşi fac cât de cât datoria fiind Mila Jovovich şi Edward Norton. Tensiunea se acumulează greu iar răbufnirea nu există chiar dacă la un moment dat De Niro are în mână un pistol şi câteva cuvinte de laudă în gură. Un film slab care nu a transmis nimic decât un zumzăit enervat (aluzie la orientare religioasă a lui Stone) şi o poveste fără rost.

Notă:5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *