Stolen

StolenHave you ever seen a one legged dog, than you’ve seen Josh Lucas

D: Nicolas Cage , Josh Lucas , Danny Huston
R: Simon West
Release:14 sept 2012
US Box Office: $ 0.3 M
Durată: 1h 36 min
Gen: Actiune

Stolen face parte din categoria filmelor de duzină cu unul sau doi actori cândva importanţi. Capul de afiş e ţinut din nou de Nicolas Cage, un actor ajuns într-un con de umbră din care nici măcar rudele sale mult mai talentante nu mai pot să-l scoată şi de Josh Lucas cândva si el un actor cu două trei filme decente în cv. Sub coordonarea lui Simon West, responsabil pentru The Expendables 2, Cage şi Lucas joacă în cel mai clişeic film cu răpiri şi jafuri din ultimii ani. Originalitatea dispare, locul ei fiind luat de idei împrumutate din alte filme. Chiar şi aşa împrumutul n-ar fi o crimă de neiertat, numai că West şi echipa lui de scenarişti nu fac nimic pentru a modela ideile după filmul lor.

Povestea are loc în New Orleans (oare Cage s-a întors aici ca să-şi amintească de ultimul său film decent – Bad Liutenant) şi începe când Will (Cage), Vincent şi Riley se pregătesc să jefuiască o bancă. Poliţia îi supraveghează, numai că echipa de hoţi reuşeşte să le distragă atenţia. Cu banii în buzunar, hoţii o iau la fugă, dar se împiedică de un biet moşneag. Momentul are importanţă deosebită, în urma lui conturându-se taberele. Tabară binelui îşi deschide porţile spre Will, iar cea a răului spre Vincent. Drumurile celor doi se despart, Will ajungând în puşcărie, iar Vincent pe străzile frumosului oraş, dator vândut şi fără nici un ban. După opt ani, Will iese din puscărie, încearcă o apropiere de fetiţa sa devenită între timp adolescentă, insă trecutul întruchipat de fostul partener şi de un poliţist vigilent au alte planuri pentru el.

Clişeele continuă ca la un bâlci dedicate lor. Adolescenta este răpită de fostul partener, care seamnă acum cu un Kurt Cobain drogat, bătut şi cu un picior metalic, tăticul aleargă după ea şi poliţia nu-l crede. Urmează câteva scene jenante de urmărie, câteva confruntări şi un jaf idiot la aceeaşi bancă. Toată această tevatură deosebit de plictitisitoare devine şi mai enervantă în momentul jafului. Logica şi firescul sunt abandonate când Will jefuieşte aurul care după opt ani se afla în aceeaşi locaţie şi în aceeaşi cantitate, iar banca nu şi-a schimbat de loc sistemul de securitate. E ca şi cum timpul ar fi stat pe loc în banca aceea şi nimeni n-ar fi trecut printr-o criză economică sau un uragan. Modul în care este extras aurul mi-a adus aminte de Braniac şi a lor experimente cu Termite, dar şi de The Italian Job, un heist movie de zece ori mai bun.

Finalul are happy end pentru personajul principal, dar nu şi pentru spectator. Acesta dacă n-a adormit regretă că a acceptat o tortură cu clieşee, cu interpretări de doi lei şi pe deasupra şi cu o cloană sonoră enerventă, fară nici o rupere de ritm.

Stolen e printre cele mai proaste heist movies ale ultimilor ani. E atât de penibil încât n-ar face audienţă nici la tv. E atât de gol ca şi conturile lui Cage.

Notă:1,5/10

Trailer Stolen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *