Splinter

Splinter
D: Dennis Farell, Seth Belzer
R: Toby Wilkins
Release: 31 octombrie 2008
Durată: 1 h 22 min.
Gen: Horror

Splinter e un horror cu buget redus, un film cu mult sânge, cu o benzinărie aflată în mijlocul pustietății, cu patru personaje şi o creatură ciudată. În mod normal ai fi tentat să crezi că filmul e o porcărie, un alt horror de duzină cu zombies, regizat doar de dragul unui plus la cv. Din fericire Toby Wilkins a reuşit să realizeze mai mult cu un organism ucigaş, un virus dar care la aspect seamănă cu clasicul Critter.

Acţiunea începe cu stereotipizata benzinărie din mijlocul pustiului, cu angajatul ei, probabil un țărănoi, cu un zgomot din tufiş şi cu apariţia unei creaturi plină de sânge ce lasă o victimă în urma ei. Camera sare apoi la personajele centrale, Polly şi Seth un cuplu venit în mijlocul naturii pentru a-şi sărbătorii aniversarea. După ce planul de a petrece o noapte sub cerul liber eşuează, cei doi pornesc spre un motel, dar în drum cad victime unui cuplu de hoţi. Sub ameninţarea armei, toţi patru pornesc la drum spre Mexic. Neatenţia, frica şi un roadkill le dă planurile peste cap şi îi determină să facă  o oprire neplanificată.

După acest eveniment întreaga acţiune se va desfăşura în benzinăria mai sus menționată. Odată ajunşi acolo numărul personajelor se reduce la trei, pentru că iubita infractorului Dennis, devine victimă unui fel de zombie ciudat, sângeros şi plin de ţepi. Speriaţi de ceea ce se întâmplă, cei trei se încuie în benzinărie pentru a realiza că ciudata creatură e un fel de parazit atras de căldură. Cu cât supravieţuirea devine mai grea, cele trei personaje încep să se apropie unul de celălalt. Brusc, răufăcătorul nu e chiar un bad guy, ci mai degrabă un om cu mult ghinion şi cu multe decizii greşite.

Splinter e per ansamblu un horror bun, misterios, ţepos, sângeros. Scenele de supravieţuire sunt bine realizate, iar apariţia creaturii îţi oferă aproape de fiecare dată câţiva fiori. Finalul nu e tocmai strălucit, dar lasă loc de o continuare, de un film care să ne arate cum a apărut creatura ciudată şi ce urmăreşte exact. Fără să fie genial, Wilkins demonstrează cum cu bani puţini, cu idei de la Carpenter şi Romero, poţi realiza un horror peste medie.

Powerd by Richie

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
   • m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *