Splice

Splice
D: Adrien Brody, Sarah Polley
R: Vincenzo Natali
Theatrical Release: Jun 4, 2010
US Box Office: $17.0M
Durată: 1h 40 min.
Gen: Science Fiction

Cu 15 ani în urmă când a apărut Speices am înţeles scopul de a urmări un extraterestru sexy care-şi doreşte să se înmulţească, dar acum cu acest Splice pot să zic că s-a exagerat prea mult. Ideea de a combina gene umane cu cele animale este acceptabilă, dar ideea de a obţine o noua creatură care seamănă cu un bolnav care a suferit chimioteraprie şi care face sex cu „tatăl lui” apoi se trasformă peste noapte în mascul şi îşi violează mama, este prea mult. Am acceptat stângăciile celor care au creat Species, dar combinaţia de elemente biochimice cu impulsuri sexuale şi cu complexul lui Oedip m-a enervat atât de tare încât nu pot să fac deloc o recenzie favorabilă la acest film.

Acţiunea filmului este destul de plictisitoare chiar dacă curge liniar şi gradat iar tensiunea şi confruntările pe care toată lumea le aştepta durează cel mult 3 minute şi vin într-un moment când şi cel mai docil spectator era pe punctul de a adormi. Interpretarea nu iese cu nimic în evidenţă, ba chiar uneori Adrien Brody stârneşte milă când te gândeşti prin ce fel de filme a ajuns să joace un actor de oscar ( Splice – perversiunea biochimică şi Giallo – asasinul hepatic).

Ştiu că am fost dur cu un film care poate fi placul iubitorilor de sf, dar pe mine acest animal care semăna la început cu un iepure mutant cu picioare de cangur nu m-a impresionat deloc. Un film slăbuţ fără idei originale, dar care a primit câteva opinii favorabile.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *