Space Cowboys

Space Cowboys
D: Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland, James Garner
R: Clint Eastwood
Theatrical Release:Aug 4, 2000
Box Office: $18,093,776
Durată: 2 h 10 min
Gen: acţiune/adventură/comedie

Clint Eastwood este un regizor şi un actor deosebit iar atunci când mai face echipă şi cu Tommy Lee Jones şi Donald Sutherland ori ai parte de un film de acţiune deosebit ori de o comedie finuţă care sigur îţi va smulge cel puţin un zâmbet. Prin Space Cowboys, Clint Eastwood a demonstrat încă o dată veridicitatea proverbului „Cine nu are bătrâni să-şi cumpere”.

Space Cowboys prezintă povestea echipei Daedalus (prima care trebuia să zboare în spaţiu) este reorganizată după 30 de ani pentru a zbura în spaţiu. Misiunea lor pare aparent simplă, repunerea în funcţiune a unui satelit rusesc ce are ca sistem de ghidare un program proiectat de Frank Corvin (Clint Eastwood). Cei patru bătrânei încep pregătirea pentru a-şi împlini visele. Testele dure pe care trebuie să le treacă sunt tratate cu seriozitate şi mult umor astfel că cei patru primesc dreptul de zbor mai ales după ce presa află de ideea trimiterii în spaţiu a unor foşti piloţi deosebiţi. Ajunşi în spaţiu situaţia se complică pentru că satelitul rusesc este de fapt o armă cu 6 focoase nucleare gata să atace Statele Unite. Conştienţi de pericol cei patru vin cu un plan de distrugere a focoselor dar din păcate Hawk (T. L Jones) care suferea de cancer se sacrifică pentru binele tuturor.

Space Cowboys este o comedie cu accente dramatice drăgută, dar care din păcate se aseamănă prea mult cu blockbusterul din 1998, Armageddon. Dacă în Armageddon sunt adunaţi nişte petrolişti să salveze lumea aici sunt aduşi 4 foşti piloţi. Asemănările continuă şi la modul de pregătire, la relaţiile dintre membrii ( conflicte şi relaţii de iubire ) şi mai ales la faptul că o echipă de profesionişi care mai mult strică treabă zboară în spaţiu şi cu Bruce Willis dar şi cu Clint Eastwood. Dacă treceţi peste toate aceste asemănări, Space Cowboys este un film plăcut care merită vizionat în special datorită celor patru mari actori.

Notă: 7/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *