Soul Surfer

Soul Surfer
D: Annasophia Robb, Dennis Quaid, Helen Hunt
R: Sean McNamara
Release: 8 Aprilie 2011
US Box Office:$ 43.9 M
Durată: 1 h 46 min.
Gen:Dramă

Zecile de filme bazate pe drame personale reale încep să nu mă mai impresioneze de la o vreme încoace. Nu ştiu de ce, dar am impresia că aceste producţii sunt pentru posturi de televiziune ca Diva Channel sau Romantica, nu pentru un public larg care vrea să vadă şi să primească mult mai mult. Pe lângă aceste lucruri, se mai observă o strategie de marketing destul de bună, prin care se face la câteva nume sonore din industria Hollywood-ului, nume care nu au strălucit de foarte multe ori, dar care au fost mereu în prim plan, pentru a garanta un oarecare succes.

Cam aşa stă treaba şi cu Soul Surfer, o poveste tipic americană, despre tragedie, suferinţă iar apoi reîmplinire şi succes. Cu Helen Hunt (extrem de ridată dar cu o siluetă de invidiat) şi Dennis Quaid în roluri de vedete consacrate, Soul Surfer e o poveste ce se desfăşoară într-un colţ de rai – Hawaii – şi are în centrul atenţie o familie tipic americană cu 3 copii, în care fericirea e la ordinea zilei (de ce n-ar fi când banii nu sunt o problema iar in buletin în dreptul reşedinţei scrie Hawaii). Bethany, fiica mai mică, practică surfing-ul la nivel înalt alături de cea mai bună prietenă a ei, Luana. După un concurs câştigat, Bethany atrage atenţia presei care se pregăteşte să o lanseze la regionalele de peste două luni. Când fericirea nu mai are loc în oală de pe dinafară, iar tragedia se vâră tiptil. Fericită că visul ei este pe cale de-a se împlini, Bethany pleacă la un antrenament cu prietena ei, dar este atacată brusc de un rechin care-i retează un braţ.

Tonul poveştii este optimist chiar şi după accident, regizorul încercă mereu să ne arată că indiferent de drama pe care o trăim, undeva, cineva o duce mai rău. Bethany este puţin afectată de drama ei, pentru că singurele momente în care ea chiar suferă e când realizează că nu prea poate să facă nimic cu o singură mână. Chiar dacă antrenamentele sunt aproape imposibile, Bethany nu renunţă la ceea ce o face fericită şi după un timp se reapucă din nou de sportul care a consacrat-o.
Povestea lui Bethany e una reală, da tipic americană. Cu toate acestea dacă vă plac dramele despre ambiţie, poveşti un pic lacrimogene, dar cu happy end, Soul Surfer e filmul ideal pentru voi. Dacă totuşi v-aţi săturat de poveşti siropoase atunci vă sfătuiesc să-l ocolişi sau să-l derulați până la părţile cu surf în care veţi vedea spectacol şi o domnişoară competitoare drăguţă.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *