Soom/Breath

Breath/Soom
D: Chen Chang, Jung-woo Ha, Ji-a Park
R: Ki-duk Kim
Theatrical Release: Apr 29, 2007
Durată: 1 h 24 min.
Gen: Dramă

Din nou o recomandare ( multumesc Adina ) şi din nou un film bun. Breath este un film coreean ( sunt fan al acestor filme din momentul în care 3 Iron şi-a făcut loc în cutia mea cu filme speciale ) pe care un public devorator doar de producţii americane l-ar privi ca ciudat, poate chiar de neînţeles, dar pentru cei care au mai văzut filme regizate de Ki-duk Kim va fi o încântare, o depărtare de o lume inispidă, falsă, iubitoare de non valoare. Atenţia este centrată pe nişte personaje complexe, diferite, ce ies în evidenţă prin construcţia lor atipică. Ele par neînţelese, inadaptate dar de fapt sub chipul lor calm şi trist se acund personalităţi complexe, inteligente, curajoase, diferite, pe care mulţi dintre noi nu le-am putea înţelege.

Soom ne prezintă două, astfel de personaje, o soţie ignorată, plictisită şi un deţinut sinucigaş afundat în tăcere. Cei doi intră în contact după ce soţia ignorată găseşte o nouă pasiune, un nou scop în viaţa prin vizitare celui care se află pe culoarul morţii. Pasionată de artă şi marcată de un sentiment al morţii, această amenajează în închisoare o celulă specială care poate să-i ofere deţinutului impresia că este din nou liber sau că este măcar spectator al unei piese de teatru cu decoruri vii care să-i amintească de ciclul vieţii. Legătura dintre cei doi devine puternică iar sentimentele întră în joc.

Soom este un film ciudat, bun, inteligent, misterios dar pe care nu pot să-l recomand fără să vă sfătuiesc să vizionaţi mai întâi alte producţii ale acestui regizor ( 3 iron în mod special ).

Notă: 7,5/10
Trailer Soom

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Soom/Breath, 10.0 out of 10 based on 1 rating
3 Comments
  1. FeNoMeNo
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *