Son of no one

Son of no one
D: Channing Tatum, Al Pacino, Juliette Binoche
R: Dito Montiel
Release: 2011
Durată: 1 h 30 min.
Gen: Dramă, Poliţist

Dito Montiel se întoarce în spatele camerelor de filmat şi ne oferă o dramă intensă cu o distribuţie excelentă  – Channing Tatum, Ray Liota şi Al Pacino – pentru un film poliţist. Trebuie să vă spun că am devenit fan a lui Montiel după ce am vizionat primele două filme ale sale – A guide to recognizing your saints şi Fighting. Acest regizor, cu o particularitate anume pentru Channing Tatum, un actor slăbuţ, telenovelistic până la acest rol, are ca tematică preferată cartierele sărace din New York şi supravieţuirea celor mici şi nevinovaţi într-un astfel de infern. De cele mai multe ori Montiel creează un personaj principal cu un trecut pătat, un trecut ce revine ca o nălucă tocmai când nu te aştepţi. Mai mult de atât Montiel insistă pe ideea că oricât de bun ai fi într-un cartier ca şi Queens sau alte, necazurile tot te găsesc. Oricât ai încerca să te fereşti, destinul te atrage spre problemele iar acestea îţi marchează viaţa. Pe lângă aceste chestiuni personajele lui Montiel sunt tributare trecutului, copilăriei, aceasta fiind factorul determinat pentru maturizare.

Cam acelaşi lucru pățește şi Jonathan un poliţist novice, care la 30 de ani ajunge să fie bântuit de faptele copilăriei. Trecutul l-a marcat pentru că la o vârstă fragedă a ucis din greşeală doi oameni, doi drogaţi dintr-un cartier devorator de suflete nevinovate. Nepăsarea poliţiei este sugerată deschis, dar Jonathan scapă pentru el şi prietenul său Vinny, un băiat abuzat sexul şi distrus psihic de medicamente, nu scot o vorbă. Crimele sunt investigate de un poliţist cu renume, Stanford(Al Pacino), dar adevărul este ascuns cu ajutorul acestuia datorită unui sentiment ciudat de justiţie şi datorită unei datorii mai vechi faţă de tatăl băiatului. Trecutul este prezentat cu ajutorul flashbackuri-lor, folosite foarte bine de Montiel – acestea sunt mai intrigante şi mai importante decât prezentul un pic plictisitor şi rece .

Sub ameninţarea dezvăluirii adevărului din partea unui necunoscut, Jonathan reia unele legături cu trecutul, dar răspunsurile certe continuă să întârzie. Spre final Montiel ne pregăteşte o surpriză, dar poate că scena deznodământului merita mai multă atenţie.

Chiar dacă povestea e bună, complexă şi destul de imprevizibilă, adevăratele staruri sunt actorii. Tatum realizează cel mai bun rol al carierei, fiind destul de convingător în rolul unui poliţist marcat de trecut, marcat evenimente care l-au bântuit şi care pot să-i distrugă întreaga viaţă. Tracy Morgan un comediant, este excelent în rolul lui Vinny, un bărbat distrus de copilărie, iar despre Pacino nu am suficiente cuvinte de laudă (prefer să-l văd 10 minute într-un film bun, cu un rol decent spre bun, decât să-l văd mai des în filme idioate cum alţi mari actori aleg să apară).

Son of no one e o dramă decentă cu polițiști, un film cu o distribuţie bună, cu montaje reuşite şi cu o poveste convingătoare despre nepăsarea celor în albastru. Fără să exceleze, fără să trateze chestiuni de importanţă covârșitoare, filmul lui Montiel e o experiență plăcută mai ales pentru cei care iubesc filmele poliţiste.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *