Solitary Man

Solitary Man
D: Michael Douglas, Susan Sarandon, Danny DeVito
R: Brian Koppelman , David Levien
Theatrical Release: May 21, 2010
US Box Office: $4.3M
Durată: 1 h 30 min.
Gen: Dramă

Cu părere de rău că sănatatea lui M. Douglas este pusă la încercări extrem de grele (cancer laringian), am ales să vizionez un film independent care m-a convins din trailer că poate fi o creaţie simplă despre viaţă şi despre problemele care apar la o anumită vârstă. Cu o distribuţie bună – M. Douglas, Danny de Vito şi Susan Sarandon – dar care parcă aveau nevoie de o relansare a carierei, Solitary Man este un film simplu, fără complicaţii dramatice care ne prezintă tipologia bărbatului ajuns la 60 de ani, plin de regrete, care nu vrea nici în ruptul capului să-şi accepte vârsta.

Chiar dacă este un film obscur, fără promovare Solitary Man îl prezintă pe Ben Kalman (M.Douglas) un bărbat care aparent avea tot ce îşi dorea, într-un moment când familia, afacerile şi chiar sănătatea s-au întros împotriva lui. Ambiţios şi incapabil să accepte problemele vârstei, Ben se întâlneşte numai cu femei tinere pentru a simţi că viaţa lui nu este nici pe departe pe punctul de a începe faza finală. În acest context al întâlnirilor cu femei tinere, Ben este prins la un moment dat într-o idilă cu fiica iubitei sale, o tînără de 18 ani care nu se înţelege deloc cu mama ei. Din fericire chiar dacă prima parte a filmului te face să crezi că tema centrală va fi axată pe aventurile sexuale ale acestui bătrânel, partea a doua salvează filmul şi ne prezintă dramă unui afacerist abandonat de toţi şi căruia i se închid toate porţile ca şi cum ar fi ultimul infractor de pe pământ.

Solitary Man nu este un film excelent, dar îţi oferă o imagine tristă despre cei care nu ştiu cum să se adapteze la cerinţele vârstei. Interpretarea actorilor este apreciabilă, mai ales că Michael Douglas face un rol bun, aproape la fel de bun ca cel de acum trei ani făcut în filmul The King Of California. Un film despre viaţă, despre inadaptabilitate, despre familie care poate fi pe placul multora.

Notă:7,5/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *